Miliardári z Manchesteru City veľmi túžia po úspechu

Joe Hart pár zápasov nechytal a podľa trénera mu to veľmi prospelo.
Joe Hart pár zápasov nechytal a podľa trénera mu to veľmi prospelo. (Autor: SITA)
Sportnet|28. dec 2013 o 09:43

Na prvom mieste anglickej ligy je síce Arsenal, ale najlepšiu formu majú v posledných týždňoch futbalisti Manchestru City.

Otázky o titule? Na tie hráči trénera Manuela Pellegriniho, trénera Manchesteru City odpovedajú neradi.

"Uvidíme , čo bude ... Veď až v sobotu sa dostaneme do polovice súťaže. My sa teraz musíme sústrediť na zápas proti Crystal Palace," vyhlásil Pellegrini, tréner momentálne druhého mužstva Premier League. Píše o tom český server lidovky.cz.

"Určite stále platí , čo som hovoril už pred začiatkom sezóny . Bude to veľmi tesné a o titul bude bojovať päť alebo šesť tímov."

Výsledky za posledné týždne

City - Norwich 7:0 . City - Tottenham 6:0 . City - Swansea 3:0 . City - Arsenal 6:3 . A naposledy City - Liverpool 2:1 .

To je len výber výsledkov z poslednej doby, ktoré Manchester City po nevydarenom štarte vystrelili na druhé miesto v tabuľke. A ktoré z majstra z roku 2012 robia hlavného adepta aj na aktuálny titul.

Ale nie je to len o výsledkoch. City, ktoré na jeseň v Lige majstrov dvakrát porazilo aj Viktórii Plzeň a raz i Bayern Mníchov, zdoláva súperov ofenzívnou hrou a predvádza atraktívny futbal. Skrátka, v Anglicku má aktuálne najlepšiu formu.

"Veríme si, ale zároveň si myslím , že nevystupujeme arogantne. Keď hráme tak , ako dokážeme, môžeme poraziť každého. Sme hladní po úspechu a som rád, že forma prišla v správny čas, " hovorí obranca Joleon Lescott.

Vo štvrtok si City poradilo s Liverpoolom, ktorý bol dovtedy v tabuľke prvý. Bol to krásny zápas plný šancí - vyhrať mohli oba tímy . Ale víťazstvo si postrážil tím z Manchestru.

"Bola to veľmi dôležitá výhra, pretože Liverpool bol vedúci tím tabuľky a my sme sa chceli udržať čo najbližšie prvému miestu. Veď oni nám mohli odskočiť na štyri body," pochvaľoval si Pellegrini.

Lavička Harta nabudila

Okrem strelcov ( Vincent Kompany a Álvaro Negredo ) sa o výhru postaral brankár Joe Hart . Toho pritom tréner nedávno odstavil a do zápasov anglickej ligy posielal náhradníka Costela Pantilimona.

Teraz však anglický reprezentant zase chytá a svoj tím často podržal . A namiesto článkov o možnom prestupe sa rieši Hartova skvelá forma.

"Tvrdo na sebe pracoval a v súčasnosti je v Anglicku najlepším brankárom. Som za neho hrozne rád. Tá krátka prestávka, keď nechytal, mu prospela," pochválil Pellegrini svojho zverenca.

Aj vďaka Hartovej forme tak City môže myslieť na titul.


Manchester City vs. Liverpool 2 - 1 All Goals by Oleeh-1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Miliardári z Manchesteru City veľmi túžia po úspechu