Michalovské čakanie na prvé domáce body pokračuje

K prelomeniu nepriaznivej série nepomohla ani nová posila. Dres B–mužstva MFK Zemplín si prvýkrát obliekol Holanďan Doriano Marvin Kortstam.
K prelomeniu nepriaznivej série nepomohla ani nová posila. Dres B–mužstva MFK Zemplín si prvýkrát obliekol Holanďan Doriano Marvin Kortstam. (Autor: ra)
Sportnet|9. sep 2014 o 00:00

Rezerva prehrala už šiestykrát za sebou, opäť zo svojej prevahy nevyťažila nič.



MICHALOVCE. Už viac ako mesiac čakajú na svoje ďalšie víťazstvo hráči rezervného tímu MFK Zemplín Michalovce, ktorí účinkujú v najvyššej regionálnej súťaži.

Po výhre v úvodnom zápase v Bardejovskej Novej Vsi začali zbierať už iba prehry a po nedeľňajšom súboji so Sninou, ktorej podľahli 0:1 (0:1), sa ich séria bez zisku bodu natiahla už na šesť stretnutí.

Po negatívnych výsledkoch prišiel zákonite aj tabuľkový pád, B-mužstvo je aktuálne predposledné s náskokom jediného bodu pred Sabinovom.

A práve na jeho pôde sa predstavia Zemplínčania počas najbližšieho víkendu.

Chýbajú im skúsenosti

Ani do tretice nedokázala rezerva druholigistu na vlastnom trávniku zabodovať, predtým doma pustila „perie“ s Veľkými Revištiami i Giraltovcami.

„Je to veľká škoda. Hráme do plných už šiesty či siedmy zápas, stále sme lepším tímom, ale doplácame nato, že chlapcom chýbajú skúsenosti. V rozhodujúcich chvíľach nedokážu niečo vymyslieť. Aj teraz sme sa dostali do šancí, mali sme navrch. Snina prišla trikrát k našej bráne a odniesla si tri body. Snahu chlapcom uprieť nemožno, no chýba nám aj kúsok toho povestného šťastia. Psychicky sú na tom nie veľmi dobre, ale pevne dúfam, že čoskoro tú nepriaznivú sériu prelomíme a víťazstvo konečne príde,“ skonštatoval lodivod „béčka“ Tomáš Kozár, ktorý mal v nedeľu k dispozícii aj jednu novú tvár, holandského stopéra tmavej pleti Doriana Marvina Kortstama. Ani s ním však Michalovčania nedokázali zabodovať.

Počítali s lepším štartom

Hráči B-mužstva často pykajú aj zato, že v zápase inkasujú ako prví. A potom súperi „zabetónujú“ a v ofenzíve sa im presadzuje oveľa ťažšie.

„Máme vyhrať s každým mužstvom, ale keď dostaneme prvý gól, tak každý len skalopevne bráni. Chlapci sú už z toho smutní, čo z toho, že sú stále lepším tímom, keď nebodujú,“ hovoril T. Kozár, ktorý si takýto zlý štart do sezóny vôbec nepredstavoval.

„Určite sme s tým nepočítali, ale úzky káder má A-mužstvo aj prvoligový starší dorast. Keď k tomu prirátame aj zranenia, tu máme výsledok. Či sa s tým niečo spraví, tak to je aj otázka na vedenie klubu. Postupne sa môžu pridať kartové tresty či ďalšie zranenia a naša kvalita bude ešte nižšia.“


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovské čakanie na prvé domáce body pokračuje