Michalovce pohárové derby zvládli, zajtra hrajú o prvé miesto

Spečatil pohárové víťazstvo. R. Kovaľ (vľavo) vo Vranove zvyšoval na 2:0.
Spečatil pohárové víťazstvo. R. Kovaľ (vľavo) vo Vranove zvyšoval na 2:0. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|30. aug 2013 o 00:00

MFK Zemplín vo Vranove nezaváhal, vyhral tam 2:0 a je už v 3. kole Slovnaft Cupu.

Zajtra domáci šláger druhej ligy proti Sencu.

MICHALOVCE. V národnej pohárovej súťaži Slovnaft Cup ostali po zápasoch 2. kola už iba tri tímy z východného Slovenska.

Okrem MFK Košice a 1. FC Tatran Prešov aj MFK Zemplín Michalovce. Líder druhej ligy zvíťazil na ihrisku treťoligového Vranova nad Topľou 2:0 (1:0), kde však bol dlho výsledok súboja otvorený.

„Bubenkovci“ si tak napravili chuť po prehre v Podbrezovej a zároveň sa dobre naladili na zajtrajší šláger 7. kola druhej ligy, v ktorom o 19.30 hod. privítajú Senec.

Aj bez Vladimíra Janočka a Miroslava Božoka, ktorí oddychovali, Michalovčania dokázali v zemplínskom derby uspieť.

Zvlášť v prvom polčase súpera prevyšovali, vytvorili si množstvo streleckých pokusov, no ujala sa iba hlavička Martina Regáliho po polhodine hry.

„Škoda, že sme v úvodnom dejstve nepridali ešte jeden gól, ktorý by nás upokojil. Mali sme na to asi tri veľmi dobré šance, ale tie sme nevyužili,“ rozhovoril sa stredopoliar Róbert Kovaľ.

Druholigista sa tak musel strachovať o postup až do poslednej minúty. „Domáci mali po zmene strán viac z hry, aj keď vyloženú šancu si nevypracovali, mohlo to tam padnúť z hocičoho,“ hovoril R. Kovaľ, ktorý v poslednej minúte spečatil michalovský triumf.

„Vedeli sme, že vo Vranove to nebudeme mať ľahké, lebo má skúsených hráčov. Našťastie sme to zvládli.“

Zdolajú konečne Senec?

MFK Zemplín sa prebojoval medzi najlepšiu šestnástku mužstiev Slovnaft Cupu, kde nechýbajú prekvapujúco ani viacerí treťoligisti, zato Nitra, Myjava, Banská Bystrica a Trenčín áno.

Michalovce sa do 3. kola pohárovej súťaže dostali iba druhýkrát, teraz by radi toto maximum prekonali.

„Uvidíme, koho nám žreb dopraje, v tejto fáze si už veľmi nenavyberáme. Je jedno, či dostaneme súpera z prvej alebo tretej ligy. Ak chceme ísť ďalej, musíme ho zdolať,“ zdôraznil stredopoliar zemplínskeho celku, ktorý zajtra podvečer čaká dôležitý ligový duel.

Pri Laborci sa predstaví ŠK SFM Senec, teda mužstvo, ktoré je iba vinou horšieho skóre na druhom mieste práve za MFK Zemplín.

Tomu sa však v poslednom období doma s týmto súperom nedarí, v ostatných štyroch súbojoch s ním až trikrát prehral a zaknihoval iba jednu remízu.

Po dvoch týždňoch sa tak michalovskí priaznivci môžu tešiť na ďalší kvalitný súboj dvoch tímov, bojujúcich o najvyššie priečky v tabuľke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce pohárové derby zvládli, zajtra hrajú o prvé miesto