Michalovčanky sú krôčik od triumfu vo WHIL

Lucia Gubiková. V Moste bola veľkou oporou Iuventy.
Lucia Gubiková. V Moste bola veľkou oporou Iuventy. (Autor: ra)
Sportnet|7. mar 2014 o 00:00

Po skvelom výkone triumfovali v Moste a štyri kolá pred koncom majú na čele trojbodový náskok.



MICHALOVCE. Šláger celej jarnej časti spoločnej slovensko-českej súťaže hádzanárok (WHIL) medzi Baníkom Most a Iuventou Michalovce bol jednoznačnou záležitosťou tímu z metropoly Zemplína, ktorý dokázal „černých andělov“ zdolať 31:26 (14:10).

Pripravil im tak prvú porážku na domácej pôde po viac ako dvoch rokoch a výrazne sa priblížil k víťazstvu po základnej časti.

Výborná Gubiková

Aj keď vstup do zápasu mali lepší domáce hádzanárky, ktoré sa dostali do vedenia 2:0, Michalovčanky to však vôbec nerozhádzalo.

Práve naopak, dvojgólové manko rýchlo zmazali a v 19. minúte viedli už 12:4! Baník nevedel, kam skôr skočiť, rozbehnutá Iuventa mu súkala jeden gól za druhým.

V závere úvodného dejstva síce dokázal znížiť na rozdiel štyroch gólov, ale viac mu slovenský majster nedovolil.

„Súboj sme zvládli veľmi dobre z hľadiska taktiky, na súpera sme sa výborne pripravili. Chceli sme podať čo najlepší výkon a do zápasu preniesť to, čo trénujeme, a to sa nám aj podarilo. Počas celého duelu na nás domáce nevedeli nájsť žiadnu protizbraň, snažili sa meniť herný systém, ale nič na nás neplatilo,“ spokojne konštatoval lodivod Ján Packa.

„Základom nášho úspechu bola výborná obrana, za ktorou stála skvelá brankárka Gubiková. Eliminovali sme ich spojky a nepustili ich k ničomu. Škoda, že sme ešte nevyužili zopár šancí.“

Dôležité víťazstvo

Zemplínčanky víťazstvom na severozápade Čiech urobili veľký krok k tomu, aby triumfovali v 12. ročníku WHIL. Štyri kolá pred koncom súťaže majú na čele už trojbodový náskok.

„Je to pre nás veľmi dôležitá výhra, ale prvé miesto ešte nemáme vo vrecku,“ zostával stáť pevne na zemi J. Packa, ktorý sa so svojimi zverenkami včera večer predstavil na ihrisku posledného Senca v Modre.

Do konca dlhodobej časti ešte nastúpi Iuventa proti Partizánskemu (d), Porube (v) a Jindřichovmu Hradcu (d).

„Naše šance na triumf vo WHIL výrazne stúpli, avšak pred nami je ešte dôležitý zápas s Partizánskym. Ten ak zvládneme, tak už by sme to prvé miesto mali udržať a súťaž by sme mohli v pokoji dohrať,“ uzavrel debatu michalovský kormidelník.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčanky sú krôčik od triumfu vo WHIL