Michalovčania si v Levoči pripísali hladký triumf

Basketbalisti 1. BKD vyhrali v Levoči a vedú tabuľku.
Basketbalisti 1. BKD vyhrali v Levoči a vedú tabuľku. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|2. dec 2014 o 00:00

Ďalšie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne si na svoje konto pripísali basketbalisti 1. BKD Michalovce.

MICHALOVCE. Ďalšie víťazstvo v prebiehajúcej sezóne si na svoje konto pripísali basketbalisti 1. BKD Michalovce, ktorí v nedeľu naplno zabodovali na levočskej palubovke.

Menej sa deň predtým darilo ženám, ktoré na pôde košického Tydamu vysoko prehrali. Počas najbližšieho víkendu v akcii nebudú, ale muži áno, keď v nedeľu nastúpia na ihrisku UVLF Košice.

Muži

BK Slovenský orol Levoča – 1. BKD Michalovce 60:86 (33:42). Štvrtiny: 21:18, 12:24, 13:22, 14:22.

1. BKD: V. Mitterpák 21, B. Holda 19, Maškulík 11, Mižák 10, T. Mitterpák 10, M. Janošov ml. 8, Mi. Mihaľ 4, Sklár.

Len prvá štvrtina bola pre domáce družstvo v tomto zápase víťazná a bola aj vyrovnaná, pretože obidva tímy mali dostatok síl a celkom úspešne premieňali šance, pričom domáci túto časť hry vyhrali trojkovým pokusom v závere štvrtiny. Druhú už hosťujúci basketbalisti rozbehli naplno, zlepšili obrannú činnosť a výborne doskakovali (hlavne Tomáš Mitterpák), pričom streľbu zaobstaral pomerne netradične Holda, ktorý dal v tejto časti hry jedenásť bodov, takže hráči 1. BKD odchádzali na polčas so sľubným deväťbodovým náskokom. V tretej štvrtine sa obraz hry nezmenil, Michalovce dobre bránili a darila sa im streľba spoza trojkového oblúka, kedy Vladislav Mitterpák dal štyri trojky z piatich pokusov. V domácom družstve dokázal strelecky ako tak odpovedať len Majerský, ale ostal osamotený, a tak pred poslednou štvrtinou bol náskok favorita už jasný. Posledná štvrtina bola pomerne zvláštna z toho pohľadu, že hostia v nej síce dali dve trojky, ale ostatné body dosiahli riadnymi dvojkovými košmi, ale domáci vsadili všetko na jednu kartu - trojkovú streľbu, a zo svojich štrnástich bodov v tejto štvrtine dali štyri trojky, čo však nemohlo mať vplyv na lepšie hrajúcich Zemplínčanov. Je treba vyzdvihnúť to, že hostia v tomto zápase dali šancu dvom mladým nádejným kadetom z liahne 1. BKD Michalovce, keď nastúpili a vcelku dobre sa uviedli M. Janošov ml. a Sklár.

Ženy

ŠŠK Tydam Košice – 1. BKD Michalovce 81:42 (36:21). Štvrtiny: 22:14, 14:7, 24:12, 21:9.

1. BKD: Priščáková 11, Kuráňová 8, Gazdová 6, Harmanová 6, Sabovčíková 4, Hujdičová 3, Naščáková 2, Ďuríková 2.

Tento zápas nemohol skončiť ináč ako skončil, ale napriek vysokej prehre priniesol pre michalovské družstvo aj pozitívne momenty. Na zápas nemohli z rôznych dôvodov cestovať Lipková, V. Vargová, Jurašková, Fiedlerová, Andrejčíková, Regendová ani Kunková, takže kvarteto Priščáková, Harmanová, Majerníková a Ďuríková doplnili kadetky Gazdová, Sabovčíková, Hujdičová a Naščáková. Pre tieto dievčatá to bol prvý vážnejší krst v súťaži žien, a keďže sa zranila aj najlepšia hráčka 1. BKD v tomto zápase Priščáková, museli kadetky odohrať podstatne viac minút a vytvoril sa im väčší priestor, než mali v takýchto zápasoch doteraz. Neskúsenosť hostiek sa prejavila najviac v obrane, kde ich mladé hráčky skúšali systém obrany, na ktorý nie sú ešte zvyknuté, a tak sa súperky presadzovali pomerne ľahko pod ich košom, kde preniklo viac lôpt ako bolo treba, a odkiaľ domáce dali aj najviac bodov. Pozitívom hry michalovských mladých dievčat bolo, že činnosti, ktoré sa od nich očakávali, plnili veľmi dobre a je potrebné ich pochváliť za neutíchajúcu bojovnosť v celom zápase a vyzdvihnúť skutočnosť, že každá v tomto zápase bodovala.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania si v Levoči pripísali hladký triumf