Michal Kopčo sa v Tatrane ujal novej funkcie

Sportnet|22. aug 2014 o 00:00

Prvý raz vo funkcii kapitána nastúpil v turnajovom zápase v Doboji proti RK Derventa.

Prekvapením prvého hracieho dňa 46. ročníka Medzinárodného TV turnaja hádzanárov v Doboji bol nerozhodný výsledok v stretnutí za finalistu pasovaného poľského KS Azoty Pulawy s RK Borac Banja Luka. Tatran Prešov mal v Doboji predvčerom voľný žreb. Druhý zápas odohral včera večer s tímom turnaj usporiadajúcej krajiny RK Derventa z Bosny a Hercegoviny.

DOBOJ. Ako sme už informovali, obhajcom prvenstva spred roka na turnaji v Doboji je desaťnásobný slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov.

Prešovčania odštartovali púť za turnajovou obhajobou výhrou o 10 gólov nad srbskou Metaloplastikou Šabac.

Po tomto zápase sa ešte ale v tíme neoslavovalo, avšak hlasovalo. Včera sme z Doboja vyslali správu, že z druhého kola voľby nového kapitána Tatrana Prešov vzišiel víťazne Michal Kopčo, ktorý sa po dvoch rokoch pôsobenia v bundesligovom Gummersbachu vrátil do Prešova.

Predtým hral vo vtedy špičkovom maďarskom Dunaferri, neskôr i za RK Croatia Záhreb. Ani v jednom z klubov sa mu ale nedostalo takej pocty a dôvery spoluhráčov ako v Tatrane Prešov.

„Pokiaľ si dobre spomínam, tak iba krátko som nosil kapitánsku pásku juniorskej reprezentácie Slovenska. V Tatrane sa mi dostalo tejto cti prvý raz v seniorskom tíme vôbec. Volilo sa na dvakrát. Prvý raz v Chorvátsku sme neboli kompletní, preto sa voľba zopakovala v Doboji. Na prvý raz som skončil tesne za Sašom Radčenkom, v druhom som vyhral už výraznejšie. Vravím úprimne, rozhodnutie spoluhráčov ma prekvapilo. V Prešove som v podstate novým hráčom. Navyše, mám iba 26 rokov, teda nepatrím k najstarším hráčom. Zrejme zavážila moja autorita na ihrisku i mimo neho, skúsenosti z popredných európskych klubov, v ktorých som pôsobil. Chlapci v Tatrane asi rýchlo prišli na to, že som rovným človekom, ktorý si vždy stojí za svojím slovom.“

Otec je fanúšik aj archivár

Pri debate na kapitánsku tému Mišo Kopčo nezabudol spomenúť aj svojho otca, inak aj veľkého priaznivca hádzanej.

„Informácia, že som sa stal kapitánom Tatrana, ho určite veľmi potešila. Je veľkým fanúšikom a zároveň mojím archivárom. Rád si zajde na pivko do zariadenia, kde sú vystavené viaceré moje dresy, fotografie i výstrižky z novín, Korzár nevynímajúc. Skrátka zase sa bude mať kamarátom čím pochváliť, z čoho mám veľkú radosť s ohľadom na jeho aktuálny zdravotný stav. Viem však, že byť kapitánom Tatrana, v Európe už uznávaného klubu je poctou, avšak i značnou zodpovednosťou. Je mi jasné, že mnohé veci v komunikácii s trénerom mužstva i vedením klubu budú musieť ísť svojím spôsobom aj cezo mňa. Urobím všetko pre to, aby to všetko medzi nami fungovalo čo najlepšie."

Prvý raz vo funkcii kapitána nastúpil M. Kopčo v turnajovom zápase v Doboji proti RK Derventa.

„Ideálne by bolo dotiahnuť turnaj do víťazného konca. Myslím, že máme mužstvo na to, aby obhajobu splnilo. Tatran radia za najväčšieho favorita, dobre sa mi ale javí Besiktas Istanbul, reprezentácia Iránu, ale aj poľské Pulawy. Samozrejme, v prvom rade verím nášmu tímu,“ povedal pred včerajším večerným zápasom v Doboji novozvolený kapitán prešovského Tatrana.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michal Kopčo sa v Tatrane ujal novej funkcie