MFK Zemplín z Dubnice naprázdno

Strelec michalovského gólu. M. Škvarka (vľavo) otvoril skóre duelu, Michalovce nakoniec prehrali.
Strelec michalovského gólu. M. Škvarka (vľavo) otvoril skóre duelu, Michalovce nakoniec prehrali. (Autor: ra)
Sportnet|23. apr 2012 o 00:00

Na Považí prehral tesne 1:2, domáci využili dva pokutové kopy. Stretnutie nedohral vylúčený Dargaj.



MICHALOVCE. Albert Rusnák pri svojej premiére na lavičke druholigového MFK Zemplín Michalovce neuspel. J

eho tím podľahol v zápase 26. kola II. ligy na pôde Dubnice nad Váhom 2:1, hoci po polhodine hry vyhrával po presnej strele Michala Škvarku 1:0.

Michalovce, ktorým chýbalo kvarteto opôr Krmpotič (trest), Rák, Ruskovský a Hořava (zranenia), nastúpili v základnej zostave až s ôsmimi hráčmi mladšími ako 22 rokov, no domácich v úvodnom dejstve hry prekvapili aktívnou hrou.

„Boli sme jednoznačne lepším mužstvom, kombinačnejším, a vypracovali sme si tri gólové príležitosti, z ktorých sme iba jednu dokázali premeniť. To, čo sa dialo potom, iba ťažko opísať,“ rozhovoril sa nový tréner Zemplínčanov A. Rusnák, ktorý narážal na dve penalty odpískané v prospech Dubnice.

„Podľa nás to boli vymyslené jedenástky. Kovaľovu ruku v šestnástke videl iba sám rozhodca, takisto aj údajný faul Podhorína na Vavríka. Domácim stačilo dnes spadnúť v pokutovom území a vyhrali 2:1,“ uviedol 38-ročný lodivod a dodal: „Keby sme v prvom polčase premenili čisté šance, tak by sme určite vyhrali.“

Rozpadol sa im stred

Škrt cez rozpočet urobilo MFK Zemplín aj zranenie stopéra Ľubomíra Korijkova, ktorý musel predčasne striedať už v polčasovej prestávke.

„Rozpadol sa nám stred poľa, pretože na jeho miesto musel ísť Kovaľ. Jakubča som stiahol už po polhodine, keďže domáci začali nakopávať vysoké lopty a my sme v strede mali iba nízkych hráčov,“ prezradil A. Rusnák, ktorý namiesto Jakubča poslal na ihrisko Dargaja, ten však po faule na Fila v nadstavenom čase uvidel červenú kartu.

Prvýkrát dostal v základnej zostave A - mužstva MFK Zemplín príležitosť stopér Oliver Podhorín, ktorý odohral celý duel.

„Bol som s jeho výkonom spokojný, v osobných súbojoch si počínal veľmi dobre a neurobil žiadnu chybu. Za jedenástku ho viniť nemôžem,“ povedal na margo debutanta michalovský tréner.

ico

Dubnica – Michalovce 2:1 (1:1)

DUBNICA. Na jeseň Michalovce v Dubnici vyhrali a s novým trénerom to chceli zopakovať. Na ihrisku predvádzali dobrý pohyb a ostrý štart na loptu, čo robilo domácim starosti. Brankári veľa práce nemali, aj tam možno hľadať dôvod, prečo Škvarka v 31. min prekvapil Bajzu z hranice šestnástky. Nasledovali neúspešné pokusy Augustíniho a Abraháma. V 37. min si pomohli hostia v šestnástke rukou, Beňov úmysel pri pokutovom kope Bréda vystihol, ale na dorážku už nestačil. V závere polčasu predviedol po strele Kuncu bravúru Bajza. V druhom polčase podala Dubnica zlepšený výkon. Divákom ukázali niekoľko dobrých ťahov Urban s Filom, Ižvoltovu strelu upratali hostia v poslednej chvíli do autu a nepresnou hlavičkou sa prezentoval Urban. V 68. min prihral Ižvolt dobiehajúcemu Šupákovi, ten však o vlások loptu minul. V 79. min fauloval Podhorin Vavríka a Filo dal z jedenástky víťazný gól domácich.

Góly: 38. Beňo, 80. Filo (11 m) - 31. Škvarka. ŽK: Abrahám, Ižvolt – Podhorin. Vylúčení: 90. Dargaj. Rozhodoval: Šuniar – 470 divákov. MFK: P. Bajza – Masárik, Božoň, L. Beňo, T. Mrva – Živčic (72. F. Vavrík) – Šupák, Augustíni (87. J. Vaško), A. Urban, Abrahám (39. M. Filo ml.) – Ižvolt. Tréner P. Nemečkay. MFK ZEMPLÍN: Bréda – Waseem, Korijkov (46. Jakubčo, 78. Dargaj), Podhorin, A. Ceesay – Kovaľ – Gamkrelidze, Škvarka, S. Danko (62. L. Forgáč) – Uškovič, D. Kunca. Tréner O. Duda.

tom

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»MFK Zemplín z Dubnice naprázdno