Meszároš prežíva neskutočný rok, tvrdí tréner Philadelphie

Andrej Meszároš.
Andrej Meszároš. (Autor: TASR)
TASR|12. apr 2011 o 12:01

Meszároš zaznamenal v tejto sezóne osem gólov a 24 asistencií, čo sú jeho najlepšie čísla od nováčikovskej sezóny.

PHILADELPHIA. Kariéra Andreja Meszároša potrebovala pred príchodom k Flyers nový impulz. Po troch rokoch v Ottawe, pričom v prvom roku sa dostal do výberu nováčikov za rok 2006 a v druhej sezóne hral vo finále Stanleyho pohára, ho senátori predali do Tampa Bay.

Dve sezóne vo farbách Lightning však boli pre Meszároša sklamaním. Dnes produktívny obranca dával málo gólov, naopak pribúdali mu mínusové body do tabuľky pravdy. Jeho problém ešte znásobilo zranenie, dostal sa pod tlak, pretože mal šesťročnú zmluvu na 24 miliónov dolárov.

Súčasný Meszárošov spoluhráč z Philadelphie obranca Matt Carle si na slovenského beka spomína aj z pôsobenia v Tampe. "Myslím, že to bola situácia, kedy potrebujete zmeniť prostredie," uviedol Carle. "Také veci sa stávajú a niečo podobné som prežíval aj ja po príchode do Philadelphie. Lenže počas tejto sezóny je pre mužstvo ako skala, má vysoký štandard výkonov. Dnes je to kvalitný obrana, ktorý však vie aj zaútočiť. Dobre je na tom kondične, problém mu nerobí ani blokovanie striel. Je to kompletný hokejista, ktorého potrebuje mužstvo na ceste za úspechom."

Tréner Laviolette: Fantastický výber

Meszároš zaznamenal v tejto sezóne osem gólov a 24 asistencií, čo sú jeho najlepšie čísla od nováčikovskej sezóny, pričom počas dvoch rokov v Tampa Bay nazbieral len o jeden bod viac. On a Carle vedú v tíme Flyers tabuľku pravdy s 30 plusovými bodmi. Meszároš mal v dvoch sezónach za Lightning pritom v tabuľke -18 bodov.

Navyše, v sobotňajšom zápase si letci po výhre na Islanders zabezpečili titul v Atlantickej divízii, pričom slovenský legionár sa blysol dvomi gólmi a asistenciami, čím si vytvoril osobný rekord v NHL na jeden zápas.

"Prežíva neskutočný rok," uviedol tréner Flyers Peter Laviolette. "Pozrite sa na to, aký je silný a aký je z neho univerzál, čo všetko dokázal urobiť pre náš klub. Je prínosom pre mužstvo pri piatich na piatich, v presilových hrách aj oslabeniach. Je skutočne vítanou posilou v našej kabíne aj ako človek. Bol to skutočne fantastický výber generálneho manažéra Paula Holmgrena."

Odolnosť mu nechýba

Teraz, keď už je základná časť NHL minulosťou, sú už čísla zbytočné. Skúsenosti a húževnatosť sa očakáva od obrancov Philadelphie v play off, najmä pri neistom statuse veterána Chrisa Prongera, ale Meszároš má oboje.

"Čo sa týka skúseností, tak v roku 2007 počas cesty Ottawy do finále Stanleyho pohára hrával v priemere 20 minút na zápas. Čo sa týka bojovnosti a odolnosti stačí sa pozrieť na jeho tvár, ktorá pripomína cestnú mapu Európy," uviedol internetový portál philly.com.

Odolnosť a nepoddajnosť Meszároša dokumentuje aj situácia z januára 2009, kedy ho do čeľuste zasiahol odrazený puk, pričom zranenie si vyžiadalo 65 stehov. Lenže o dva dni neskôr už slovenský obranca figuroval v zostave.

Samotný Meszároš tvrdí: "V minulej sezóne sa Philadelphii v play-off darilo a vyhrala štrnásť zápasov.
Tento rok musíme vo vyraďovacej časti získať ešte o dve víťazstvá viac."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš prežíva neskutočný rok, tvrdí tréner Philadelphie