Meszároš dal už siedmy víťazný gól

SITA|19. jan 2011 o 11:24

Pre hokejového obrancu Andreja Meszároša z Philadelphie bol gól v predĺžení utorňajšieho stretnutia s Washingtonom (3:2) celkovo druhým v sezóne a prvým od 18. novembra.

PHILADELPHIA.

Siedmykrát v kariére v NHL dosiahol rodák z Považskej Bystrice presný zásah s prívlastkom víťazný, v profilige odohral 424 stretnutí. V predĺžení rozvlnil sieť iba 6. februára 2010, keď skóroval v drese Tampy Bay proti Calgary.

Meszároš sa proti Washingtonu presadil strelou zápästím z hranice pravého kruhu. "Len som zakričal na Mattyho (Matt Carle - pozn.), aby mi prihral a následne som sa pokúsil trafiť bránku. Blížil sa ku mne protihráč, nechcel som ho trafiť, pretože by sa mohol dostať do brejku," povedal pre Philadelphia Daily News po zápase Meszároš.

Trénerovi Flyers Petrovi Laviolettovi vyšiel pred stretnutím nezvyčajný ťah. Po raňajšom rozkorčuľovaní sa celý tím presunul do hotela. Flyers hrali totiž prvý domáci zápas po šnúre na klziskách súperov a ich tréner chcel, aby sa jeho zverenci dostatočne sústredili a nerozptyľovali inými vecami.

"Neviem, čo je za tým, neviem to zdôvodniť, ale je častým faktom, že keď prídete domov po namáhavej ceste, usadíte sa a vaša hra akosi upadne. Chceli sme len udržať ducha zo šnúry zápasov vonku. Chceli sme, aby sa hráči sústredili len na hokej a na svoju prácu. Proti tímu, ako je Washington, je to nutné," uviedol pre Philadelphia Daily News Laviolette.

"Bolo ticho, trochu sme si oddýchli a išli do ringu. Ďalší deň, ďalší zápas," popísal chvíle pred súbojom slovenský bek Meszároš. Ten dvoma "pluskami" v dueli iba podčiarkol svoju vedúcu pozíciu v hodnotení +/-. S 29 plusovými bodmi vedie o štyri "plusky" pred Tonim Lydmanom z Anaheimu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš dal už siedmy víťazný gól