Messi zariadil všetky góly Argentíny na MS, nad Nigériou vyhrala 3:2

Lionel Messi a Angel di Maria (v strede) a Marcos Rojo po góle v 3. minúte.
Lionel Messi a Angel di Maria (v strede) a Marcos Rojo po góle v 3. minúte. (Autor: SITA/AP)
Karol Svozil, TASR|25. jún 2014 o 12:21

Bosna síce nad Iránom vyhrala 3:1, postúpiť však už nemohla, a tak sa z účasti v osemfinále teší Nigéria.

((anketa))

MS vo futbale, F-skupina

Nigéria - Argentína 2:3 (1:2)

Góly: 4. a 47. Musa - 3. a 45.+1. Messi, 50. Rojo

Hralo sa v Porto Alegre na Estadio Beira-Rio, rozhodoval Talian Rizzoli, žlté karty: Omeruo, Oshaniwa, 43 000 divákov

Nigéria: Enyeama - Ambrose, Omeruo, Yobo, Oshaniwa - Musa, Onazi, Obi Mikel, Babatunde (65. Uchebo) - Odemwingie (80. Nwofor), Emenike

Argentína: Romero - Zabaleta, Federico Fernandez, Garay, Rojo - Gago, Mascherano, Di Maria - Messi (63. Alvarez), Aguero (38. Lavezzi), Higuain (90. Biglia)

Futbalisti Argentíny vyhrali aj svoj tretí zápas na MS v Brazílii. Po víťazstvách 2:1 nad Bosnou a Hercegovinou a 1:0 nad Iránom zdolali Nigériu vo veľmi peknom zápase 3:2.

O všetky góly Argentíny na MS sa doteraz či už priamo alebo nepriamo pričinil Lionel Messi. Štyri sám dal, Bosniak Kolašinac si dal vlastný gól po Messiho "prihrávke" a na dnešný tretí gól prihrával opäť Messi Rojovi.

Na MS dali 4 góly Messi a Brazílčan Neymar.

Bosna a Hercegovina síce nad Iránom vyhrala 3:1, postúpiť však už nemohla, a tak sa z účasti v osemfinále teší Nigéria.

((f))

Hlasy po zápase:

Alejandro Sabella, tréner Argentíny: "Postúpili sme z prvého miesta s 9 bodmi, cieľ sme teda splnili. Dnes sme boli na rozdiel od zápasu s Iránom efektívni, zato sme však boli miestami až príliš benevolentní v obrane. Oddýchneme si a pripravíme sa na osemfinále."

Stephen Keshi, tréner Nigérie: "Po zmene strán už nám chýbali sily, aby sme ešte viac potrápili Argentínu. Prehrali sme, no ja som spokojný, strelili sme dva góly a hrali dôstojnú rolu proti jednému z favoritov na celkové prvenstvo."

Lionel Messi: "Musíme zostať pokojní. Všetci cítimi podporu od našich fanúšikov a snívame náš spoločný veľký sen. Ale opakujem, musíme sa držať pri zemi."

tasr

Online a góly:

85. min: Nigéria sa snaží vyrovnať, na druhej strane však nepremenil dnes svoju štvrtú veľkú šancu Di Maria.

80. min: Komentátor nemeckej televízie ARD hovorí, že Nigéria sa zlepšuje od zápasu k zápasu. Veru, prvý proti Iránu (0:0) to bola katastrofa, v druhom jej síce pomohli rozhodcovia proti Bosne k výhre 1:0, ale Nigéria hrala už pekne a dnes hrá ešte lepšie.

78. min: Di Maria prihral do šance Lavezzimu, no ten náskok Argentíny nezvýšil, zblízka trafil Enyeamu. Hneď z protiútoku mohol zavŕšiť hetrik Musa, ale obranca Zabaleta jeho strelu zblokoval. Gólová nebola ani tesná hlavička Garaya na druhej strane.

63. min: Kapitána Messiho za ovácii a zároveň aj piskotu tribún strieda Ricardo Alvarez. Dnes sa na hru Argentíny aj futbal celkovo naozaj dá pozerať.

50. min: Vzápätí sa o prvý "nemessiovský" gól Argentíny treťou výbornou strelou v zápase pokúšal Di Maria, ale tá skončila po vyrazení brankárom na rohovom kope. Z neho (zahrával ho Messi) sa predsa presadil aj niekto iný v modro-bielom drese než Messi. Gól dal zblízka Rojo.

rojo.gif

47. min: Nie len Lionel Messi si dnes obul streleckú obuv, rovnako tak aj jeho protihráč Ahmed Musa. Presadil sa v šestnástke medzi dvoma obrancami Argentíny a vyrovnal na 2:2.

dvadva.gif

45.+1. min: Argentína Nigériu v závere polčasu pritlačila. Priamy kop ideálne premenil Messi svojím druhým gólom v zápase a štvrtým na MS. Argentína dala na MS 5 gólov, z toho dal 4 Messi a jeden si dal sám Bosniak Kolašinac po Messiho "prihrávke".

dva.gif

30. min: Argentína hrá zaujímavejší futbal, než počas prvých dvoch vystúpení na MS. Di Maria to opäť skúšal, tentokrát z diaľky a brankár mal čo robiť, aby vytisol strelu na rohový kop.

9. min: Africká obrana pôsobí dnes podobne dedinsky ako včera v podaní Pobrežia Slonoviny proti Grékom. Radosť do nej útočiť. V 9. minúte nedotiahol "blafák" Higuaín, netrafil prázdnu bránu, mohli sme vidieť tri góly za 10 minút.

4. min: Krásnou krížnou strelou zvnútra šestnástky vyrovnal o minútu Nigérijčan Musa.

animation--1-.gif

3. min: Skvelá akcia Argentíny v 3. minúte sa končí gólom. Di Maria najskôr nastrelil dvojitú tyčku aj za pomoci brankára Nigérie, ale rýchlik Messi z následnej dorážky nekompromisne pod brvno zavesil vedúci gól Argentíny.

animation.gif

Predzápasové kurzy: 7,5 - 4,0 - 1,5

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Messi zariadil všetky góly Argentíny na MS, nad Nigériou vyhrala 3:2