Mesík na 2. kolo nenastúpi, pre sneženie preteky zrušili

TASR|17. dec 2005 o 17:39

Engelberg 17. decembra (TASR) - Husté sneženie a zlá viditeľnosť prinútili organizátorov predčasne ukončiť podujatie Svetového pohára v skoku na lyžiach ...

Engelberg 17. decembra (TASR) - Husté sneženie a zlá viditeľnosť prinútili organizátorov predčasne ukončiť podujatie Svetového pohára v skoku na lyžiach vo švajčiarskom Engelbergu. Slovenský reprezentant Martin Mesík sa síce prebojoval do druhého kola, no to sa z uvedených príčin neuskutoční.

Súťaž najprv prerušili v prvom kole po skokoch 45 pretekárov, medzi nimi aj Mesíka, ktorému v tom čase patrila 23. priečka, no podmienky sa stále nezlepšovali, naopak, sneženie hustlo. Nevie sa ešte, či sa preteky budú neskôr opakovať, alebo sú definitívne zrušené.

Mesík sa do druhého kola prebojoval vôbec po prvý raz v tejto sezóne, aj preto má toto zrušenie pre neho trpkejšiu príchuť. Nebezpečným situáciám sa okrem hlavných pretekov nevyhla ani kvalifikácia, na niekoľko desiatok minút ju museli prerušiť po ťažkom páde Kazacha Radika Žaparova, ktorý si zlomil kľúčnu kosť a utrpel zranenie ramena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Mesík na 2. kolo nenastúpi, pre sneženie preteky zrušili