Memoriál Karola Ježíka ovládli televízie. Prišli sme a všetko sme vyhrali, vraví kapitán víťazov

Memoriál Karola Ježíka ovládli hráči tímu RTVS.
Memoriál Karola Ježíka ovládli hráči tímu RTVS. (Autor: Tibor Somogyi - SME)
Matúš Beňo|18. dec 2016 o 13:26

Sedemnásty ročník tradičného turnaja mediálnych tímov vyhral tím RTVS. Vo finále zdolal hráčov z Markízy.

BRATISLAVA. Góly po krásnych akciách, nasadenie, napätie do posledných minút zápasov či dokonca mexické vlny. Aj to priniesol 17. ročník Memoriálu Karola Ježíka, futbalového turnaja mediálnych tímov na počesť bývalého šéfredaktora denníka SME Karola Ježíka.

Turnaj vyhral tím RTVS, ktorý po penaltovom rozstrele zdolal kolegov z Markízy. Zápas sa v riadnom hracom čase skončil 1:1.

,,Víťaz bol asi najlepší, keď vyhral. Zhodou okolností sme to boli my. Zdá sa mi, že sme vyhrali tento turnaj prvýkrát. Urobili sme pre to všetko. Keď sme tu boli minulé roky, neboli sme síce fackovací panák, ale nedarilo sa nám preniknúť do najdôležitejších zápasov. Teraz sme prišli a všetko sme vyhrali," povedal kapitán RTVS Luboš Hlavena.

Denník SME skončil štvrtý

Do bojov o medaily sa tento rok prebojoval aj tím denníka SME. Bronz sa mu však začal vzďaľovať v poslednej tretine zápasu, keď tím televízie JOJ strelili dva góly. Aj keď sa snažil v záverečnom tlaku skorigovať výsledok, nakoniec prehral a skončil na štvrtom mieste. Bol to však posun oproti minulému roku, keď hráči mužstva zo SME skončili predposlední.

"Mali sme trošku väčšie oči, lebo sme chceli byť prví, ale obhájili sme bronz, takže sme spokojní," vravel kapitán Jojkárov Branislav Tesák.

Memoriál Karola Ježíka (FOTO - Tibor Somogyi): fotogaléria

18.12.2016

Tento rok si červenobiely dres obliekla aj šéfredaktorka denníka SME Beata Balogová a prišla pomôcť v zápase žien medzi SME a Hospodárskymi novinami. Stretnutie bolo skôr opatrné, dievčatá skúšali, čo si môžu dovoliť, z čoho vzišla jediná gólová akcia zápasu. Predviedli ju hráčky z Hospodárskych novín.

"Výborné. Báli sme sa strieľať trošku viac, a tak nebolo gólov až tak veľa," povedala hráčka víťazného tímu Ivana Mrvová.

Dva významy

Kým ženy z Hospodárskych novín odišli s víťazstvom, ich mužskí kolegovia tento rok zažili pád. V uplynulom ročníku získali druhé miesto, tentoraz sa po dvoch prehrách s televíziami JOJ a RTVS a remíze s tímom Petit Press do bojov o cenné kovy neprebojovali.

"Keďže sme obhajovali strieborné medaily z minulého roku, chceli sme opäť získať medailu. To sa nepodarilo, skončili sme tretí v skupine, takže sme sklamaní," zhodli sa v tíme Hospodárskych novín.

"Turnaj má dva dôležité významy. Jeden je pripomenúť si Karola Ježíka, významnú osobnosť, bez ktorého by pravdepodobne SME nebolo tým, čím je," povedala o turnaji šéfredaktorka SME Beata Balogová.

"Druhý význam je, že sa stretávajú novinári, ktorí síce pracujú v konkurenčných médiách, ale dokážu sa stretnúť v zápasoch a zahrajú férovú hru, čo je veľmi dôležité. Veľmi ma teší, že rok po roku sa na turnaji schádzajú ľudia, obetujú voľný čas a tešia sa z toho, že si môžu zašportovať," dodala.

"Som veľmi rád, že tento turnaj ma prinúti sa nad Karolom zamyslieť a vrátiť sa myšlienkami k tomu, keď sme začínali spolu robiť noviny. Je to jeden z mála mediálnych turnajov, ktoré si udržali tradíciu," zhodnotil riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Memoriál Karola Ježíka ovládli televízie. Prišli sme a všetko sme vyhrali, vraví kapitán víťazov