Médiá: Chelsea sa proti Žiline vyhla fiasku

Didier Drogba sa v utorok proti Žiline gólovo nepresadil.
Didier Drogba sa v utorok proti Žiline gólovo nepresadil. (Autor: SITA/AP)
TASR|24. nov 2010 o 08:19

Futbalisti Žiliny boli blízko od senzácie, keď vyhrávali v Londýne nad Chelsea po polčase 1:0.

BRATISLAVA. Ohlasy médií na utorňajší zápas F-skupiny futbalovej Ligy majstrov Chelsea Londýn - MŠK Žilina (2:1):

sport.co.uk: "Tesná výhra Chelsea nad trpaslíkom zo Slovenska. Stopercentná bilancia v Lige majstrov zostala nedotknutá a Chelsea si zaistila 1. miesto v skupine."

BBC: "V pozmenenej zostave pokračovalo trápenie Chelsea, ktorá nad Žilinou vyhrala tesne 2:1. Rozhodol Malouda štyri minúty pred koncom."

Mirror: "Šancu dostali mladí a Chelsea len s odretými ušami získala tri body, ktoré mali byť povinnosťou."

The Telegraph: "Góly Sturridgea a Maloudu zachránili Chelsea od blamáže. Mužstvo je v kŕči, ale vďaka aj za takéto víťazstvo."

Reuters: "Žilina favoritovi cestu za tromi bodmi neuľahčila. Chelsea prehrávala 0:1, ale v druhom polčase jej mladí hráči privodili obrat. Výsledkom je prvé miesto v skupine, ale tieň nad rozpačitými výkonmi z posledných týždňov zostal."

AP: "Víťazstvo Chelsea znamená zaistenie prvého miesta v F-skupine. Podceňovaný slovenský súper viedol a Ancelottiho tím sa musel strachovať, aby neutrpel fiasko. Napokon však strelil dva góly a mohol vyhrať aj vyšším rozdielom. S hosťami dvakrát hrala ľavá žrď."

idnes.cz: "Žilina v Lige majstrov potrápila Chelsea. Londýnsky tím mal postup istý už pred zápasom, ale takmer sa postaral o senzáciu, keď v rezervnom zložení prehrával. Nakoniec po zlepšenom výkone v druhom polčase favorit otočil skóre vo svoj prospech."

lequipe.fr: "Mala to byť jasná vec, ale hráči Chelsea sa museli poriadne obracať, aby zdolali Žilinu a získali postup z prvého miesta. Marseille vo vzájomnom zápase s londýnskym klubom, ktorý je na programe o dva týždne na Stade Velodrome, pôjde už len o prestíž."

Gól Žiliny

Jež: Veril som, že remízu udržíme

Kapitán futbalistov MŠK Žilina Róbert Jež pred utorňajším duelom v Lige majstrov na pôde vysoko favorizovaného FC Chelsea avizoval, že slovenský šampión musí tento duel doslova "odjazdiť", lebo len tak má šancu na dobrý výsledok.

"Žlto-zeleným" sa napokon jeho slová podarilo naplniť a po bojovnom a oduševnenom výkone im len tesne unikol cenný bod za remízu. Londýnčania gólom z 86. min vyhrali 2:1 a definitívne si zaistili 1. miesto v tabuľke F-skupiny LM. Naopak, Žilina už bude určite posledná.

"Nezostávalo nám nič iné, len odjazdiť tento zápas. Som rád, že sa nám to podarilo. Myslím si, že najmä prvý polčas sme odohrali veľmi slušne a išli sme do vedenia. Žiaľ, v druhom dejstve sme už nedokázali odolať stupňujúcemu sa tlaku domácich. Veľmi nás mrzí, že rozhodujúci gól sme inkasovali štyri minúty pred koncom. Ak by sme niekomu pred týmto zápasom povedali, že budeme do konca duelu siahať na bod, asi by sa nám po súboji s Marseille všetci vysmiali," povedal po stretnutí v mixzóne priamo na trávniku Stamford Bridge 29-ročný dlhoročný líder MŠK Róbert Jež, ktorý si počas stretnutia dovolil aj niekoľko individuálnych kúskov: "Celému mužstvu sa hralo veľmi dobre. Nechceli sme tu niečo vymýšľať, občas nám však vyšli aj nejaké technické parády."

Žilinčania si v utorok pripomenuli úspešný duel spred dvoch rokov v skupinovej fáze Pohára UEFA 2008/2009, keď šokujúco triumfovali nad birminghamskou Aston Villou na jej pôde 2:1. "Keď domáci zahadzovali šance a boli tam aj nejaké žrde, veril som, že by sme mohli udržať remízu a dosiahnuť niečo podobné. Žiaľ, nevyšlo to. Naši fanúšikovia však boli skvelí a chcel by som sa im touto cestou poďakovať. Verím, že ich toľko príde aj na domáci ligový zápas s Trnavou," povedal Róbert Jež a na otázku agentúry SITA, ako hosťom "sedel" defenzívny štýl hry, dodal: "Ukázali sme, že futbal hrať vieme. Hrali sme zozadu, Chelsea je však natoľko kvalitná, že si aj napriek tomu vypracovala šance. Myslím si však, že to bolo dobré rozhodnutie trénera nastúpiť s takouto taktikou.".

SITA
Bello venoval gól proti Chelsea manželke a synovi

Žilinský hrdina utorňajšieho večera na Stamford Bridge Babatounde Bello vychádzal ako posledný z futbalistov MŠK zo šatne smerom k autobusu. Autora cenného gólu slovenského ligového šampióna totiž vyžrebovali na dopingovú skúšku, kde strávil niekoľko desiatok minút. Po návrate z tejto "povinnej jazdy" sa ochotne podelil o svoje dojmy zo stretnutia F-skupiny Ligy majstrov na ihrisku domáceho FC Chelsea, ktoré Žilinčania napokon prehrali najtesnejším rozdielom 1:2. Práve Bello v 19. min otvoril skóre duelu, za domácich v druhom polčase skórovali Sturridge a Malouda.

"Bol to dobrý zápas. Skvele sme bránili a darilo sa nám prechádzať aj do protiútokov. Bojovali sme a mali sme šancu na dobrý výsledok," povedal beninský legionár s nigérijskými koreňmi. Na margo svojho presného zásahu, ktorý sa zrodil po narážačke s kapitánom Róbertom Ježom, 21-ročný stredopoliar poznamenal: "Som veľmi šťastný, že mi to tam padlo. Gól venujem manželke a synovi. Keď som videl, že lopta skončila v sieti, boli to neskutočné pocity. Myslím si, že mám za sebou asi môj najlepší zápas v doterajšej kariére. Len ma mrzí, že to bolo s takým smutným koncom a nepodarilo sa nám udržať veľmi cennú remízu.

Sympatický Bello sa vôbec prvýkrát ocitol po súťažnom stretnutí na dopingovej kontrole. Napokon mu to až tak nevadilo, keďže sa tam stretol so svojím veľkým vzorom Didierom Drogbom. "Pochválil ma za výkon a povedal mi, že keď sa budem snažiť, môžem to raz dotiahnuť veľmi ďaleko. Akurát som tam bol dosť dlho. Vypil som niekoľko fliaš a až potom sa mi podarilo vymočiť sa," dodal s úsmevom Babatounde Bello.

SITA
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Médiá: Chelsea sa proti Žiline vyhla fiasku