Prešovskí karatisti na ME v Taliansku žiarili

Medailistky.
Medailistky. (Autor: KKJP)
Sportnet|4. júl 2018 o 00:00

Priviezli si titul aj ďalšie medaily.

PREŠOV. Majstrovstvá Európy Shito Ryu v karate sa uskutočnili v Taliansku. Lanciano našim reprezentantom sedelo viac ako na mieru.

Zlato, 2 x striebro a bronzy

Prešovská výprava sa nielenže nestratila, práve naopak, domov priniesla osem medailí. Jedna bola z najjagavejšieho kovu, dve strieborné sú skvelým úspechom a bronzových ocenení bolo päť.

Čerešnička na torte úspechov je zlato v súťaži družstiev.

Tento fantastický výsledok vybojovali Jaššová, Zakarovský, Laci, Čonka, Laciová, Bryndzová, Katrenič, Lehotský, Kočišová, Halecká a, samozrejme, Lucia Langošová, aktuálne najžiarivejšia hviezda prešovského karate.

Bola to práve Lucia, ktorá v Lanciane vybojovala vo farbách Slovenska tri medaily. Bronzová priečka jej patrí v kategórii do 60 kg, také isté umiestnenie dosiahla v BRH a super výsledok, teda zlato, získala v družstvách Kumite ženy vo farbách slovenskej reprezentácie.

Lucii Langošovej ušla obhajoba titulu vo svojej kategórii v BRH kategórii rozhodnutím na vlajky, v oboch prípadoch bol stav 4:4 na konci zápasov.

Luciu skvele doplnila Sofia Halecká, ktorá vybojovala titul majsterky Európy v Shito Ryu.

Ale nestratili sa ani ďalší zástupcovia Prešov karate kids. Gregor Lehotský získal druhé miesto a je vicemajstrom Európy, napodobnila ho Melánia Laciová, ktorá získala rovnaké umiestnenie.

Vynikajúci výsledok je aj bronz z tohto šampionátu. Získali ho Katarína Kočišová, Manuel Laci a Michaela Bryndzová.

Mimochodom, posledná z menovaných hneď po majstrovstvách Európy nasadla na bicykel a šla ako vietor spolu s Petrom Podhradským, Ľubomírom Višňovským, Pavlom Šebom a ďalšími 40 cyklistami na charitatívnom podujatí na bicykli deťom.

Článok vyšiel v týždenníku MY Prešovské noviny č.25/2018. V predaji od utorka 3. 7. do pondelka 9. 7.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešovskí karatisti na ME v Taliansku žiarili