ME-21-kval.: Slováci rozdrvili Grékov 12:2 a poškuľujú po postupe

TASR|11. apr 2008 o 20:37

Madrid 11. apríla (TASR) - Slovenskí futsalisti do 21 rokov si na miniturnaji 3. skupiny kvalifikácie o postup na ME zatiaľ počínajú suverénne, keď v ...

Madrid 11. apríla (TASR) - Slovenskí futsalisti do 21 rokov si na miniturnaji 3. skupiny kvalifikácie o postup na ME zatiaľ počínajú suverénne, keď v piatok uštedrili v madridskej hale Josého Caballera debakel 12:2 rovesníkom z Grécka. Deň predtým si zverenci trénera Jána Janíka hladko poradili aj so Švajčiarskom 7:1 a po dni voľna si to v nedeľu o jedinú miestenku na šampionát rozdajú so Španielmi. Tých ešte čakal večerný duel so Švajčiarmi (20.30 h).

Víťazstvo nad Grékmi, ktorí mali byť silnejším súperom ako Švajčiari debutujúci na medzinárodnom fóre, sa od úvodných minút rodilo až príliš ľahko. Jasne lepší Slováci nepripustili žiadnu drámu a do druhého polčasu vstupovali so štvorgólovým náskokom (5:1). Lavína útokov sa valila na gréckeho brankára aj po prestávke a po troch zlepených góloch začal favorit pomýšľať na dvojciferný výsledok. Magická desiatka padla v 36. minúte a aj po nej Slováci pokračovali v exhibícii. Svoj výborný výkon spečatili v závere ďalšími dvoma gólmi a druhý inkasovaný ich mrzieť vôbec nemusel.

"Grékov sme perfektne prečítali a našli sme ich slabé miesta. Chlapci podali perfektný výkon. Už sa pripravujeme na Španielov, s ktorými si to rozdáme o postup," povedal pre TASR slovenský kouč Ján Janík.

3. skupina:

Grécko 21 - SR 21 2:12 (1:5)

Góly SR: Tomášek 3, Brunovský 3, Ciprýs 3, Emrich, Kyjovský, Cintula.

Zostava SR: Klema - Grega (Bahna), Kyjovský, Brunovský, Rafaj - Ciprýs, Tomášek, Baláž (Cintula), Emrich

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»ME-21-kval.: Slováci rozdrvili Grékov 12:2 a poškuľujú po postupe