McEnroe postúpil do finále

Sportnet|20. feb 2006 o 00:00

SAN JOSE - Žijúca tenisová legenda Američan John McEnroe má vo svojich 47 rokoch na dosah ďalší titul, keď sa mu pri jeho comebacku podarilo spolu so Švédom Jonasom Björkmanom postúpiť do finále štvorhry na turnaji v San Jose. V semifinále si poradili ..

Legendárny americký tenista John McEnroe (vpravo) postúpil spolu so Švédom Jonasom Björkmanom do finále turnaja v kalifornskom San Jose. V semifinále tenisoví veteráni zdolali pár Levinský, Linstedt 6:3, 4:6, 10:8. FOTO - SITA/AP

SAN JOSE - Žijúca tenisová legenda Američan John McEnroe má vo svojich 47 rokoch na dosah ďalší titul, keď sa mu pri jeho comebacku podarilo spolu so Švédom Jonasom Björkmanom postúpiť do finále štvorhry na turnaji v San Jose. V semifinále si poradili s česko-švédskym párom Jaroslav Levinský, Robert Lindstedt po setoch 6:3, 4:6 a 10:8.

Zápas mal vyrovnaný priebeh a veteráni mali problémy s výborným podaním súperov. "Mali ozaj výborné prvé podanie. S tým sa nedalo nič robiť. Preto sme vyčkávali na chyby súpera a snažili sme sa každé ich zaváhanie využiť," povedal 33-ročný Jonas Björkman.

Veľmi spokojný s vystúpením na turnaji je jeho partner John McEnroe, ktorého diváci povzbudzujú skandovaním "Come on Johnny". "Stále má tie isté tenisové ruky, hlavu aj schopnosť čítať hru. V tomto smere je to ten istý McEnroe ako v časoch slávy. A na štvorhru to aj v jeho súčasnom veku stačí," pochválil tenisovú legendu krajan Andy Roddick, ktorý je v Kalifornii nasadenou jednotkou.

Bývalá svetová jednotka ukončila kariéru v roku 1994 po turnaji v Rotterdame. McEnroe je prvým hráčom po Iránčanovi Mansourovi Bahramim, ktorému sa v takom veku podarilo vyhrať zápas štvorhry na turnaji ATP. Bahrami to dokázal po boku Francúza Cédrica Piolina v októbri 2002 vo švajčiarskom Bazileji.

"Vedel som, že stať sa môže všeličo. Vyhrali sme, a tak snívam ďalej. A to na najkrajšom mieste, aké som si vedel predstaviť. Milujem turnaj v San Jose a ľudí, ktorí ma tu povzbudzujú," povedal McEnroe, ktorý na tomto podujatí v Kalifornii triumfoval päťkrát v singlovej a osemkrát v deblovej súťaži. Známy tenisový búrlivák si na radosť divákov dovolil v druhom sete dokonca menšie intermezzo s empajrovým rozhodcom, také typické z čias jeho najlepších tenisových rokov. Držiteľ 77 turnajových titulov vo dvojhre, 69 vo štvorhre si želal celkové víťazstvo. "Vyzerá to zaujímavo, a keď sme sa dokázali prebojovať až do finále, môžeme uspieť aj tam," povedal McEnroe. Na ceste za jubilejným 70. titulom vo štvorhre mu stál v ceste americký pár Paul Goldstein, Jim Thomas.

Štvorhra - semifinále: Jonas Björkman, John McEnroe (Švéd./USA) - Jaroslav Levinský, Robert Lindstedt (ČR, Švéd.) 6:3, 4:6, 10:8.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»McEnroe postúpil do finále