Matejovú aj pred Edmontonom stále trápi zranený chrbát

SITA|15. máj 2008 o 13:49

EDMONTON 15. mája (SITA) - Na I. kvalifikačnom turnaji v zápasení žien o postup na olympijské hry do Pekingu v kanadskom Edmontone (16. a 17. mája) sa predstaví jediná slovenská reprezentantka Lenka Matejová.

Zverenkyňa trénera Jozefa Gerboca sa v hmotnostnej kategórii do 48 kg pokúsi vybojovať jednu z dvoch miesteniek na augustové pekinské hry. "Žiaľ, Lenka má stále problémy s boľavým chrbtom. Veríme však, že sa dokáže zmobilizovať a na kanadských žinenkách dá do toho naozaj všetko. Ak by sme neverili v úspech a jej schopnosti, do Edmontonu by sme určite necestovali. V otázke možnosti jej postupu na OH som momentálne opatrný, dosť to bude závisieť od jej zdravotného stavu. Z Kanady si postup do Pekingu vybojujú len prvé dve pretekárky v každej kategórii, takže to budeme mať naozaj veľmi ťažké," povedal pre agentúru SITA predseda Slovenského zápasníckeho zväzu (SZZ) Peter Marček, ktorý do Edmontonu cestuje spolu s Matejovou a jej trénerom Jozefom Gerbocom. Výprava SR sa za "veľkú mláku" presunula v stredu z Viedne cez Londýn do Edmontonu. Štvrtok bude mať slovenská reprezentantka na aklimatizáciu a v piatok sa už predstaví v samotnej súťaži.

Ak by Matejová v Kanade neuspela, bude mať ešte jednu šancu získať miestenku na olympijské hry, a to na II. kvalifikačnom turnaji vo švédskej Haparande (31. 5. a 1. 6.), odkiaľ postúpia tiež dve pretekárky z každej hmotnostnej kategórie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Matejovú aj pred Edmontonom stále trápi zranený chrbát