Martin Chovan: Zatvoril som oči, nevymýšľal som

Vydreté víťazstvo. Košičania vyrovnali stav série.
Vydreté víťazstvo. Košičania vyrovnali stav série. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|26. mar 2013 o 00:00

V tretej tretine sa brankár Laco musel červenať po tom, ako inkasoval gól po strele od červenej čiary z hokejky Martina Chovana.

Po dvoch semifinálových stretnutiach medzi hokejistami Košíc a Nitry je stav na zápasy nerozhodný 1:1. Včerajší druhý duel v Steel Aréne mali lepšie rozohraný corgoni. Viedli 1:0, ale v tretej tretine sa brankár Laco musel červenať po tom, ako inkasoval gól po strele od červenej čiary z hokejky Martina Chovana. Oceliari nakoniec dotiahli zápas do víťazného konca, keď o výhre 2:1 rozhodli pri samostatných nájazdoch. Séria sa tak sťahuje pod Zobor, kde sa bude hrať vo štvrtok a piatok.

KOŠICE. Nitriansky brankár Marek Laco si v druhom semifinálovom stretnutí udržal čisté konto 44 minút a 5 sekúnd.

Jeho tím viedol 1:0, potom však prišiel okamih, akých v play-off veľa nevídame. Presne zo stredu ihriska vypálil obranca HC Košice Martin Chovan a čuduj sa svete, bol z toho gól.

Kuriózny gól prišiel vhod

„Zatvoril som oči, vystrelil, nevymýšľal som. Chvalabohu, to tam padlo,“ spokojne sa usmieval autor netradičného gólu.

Košičania sa dovtedy nevedeli presadiť v koncovke ani z vyložených možností, takže šťastný a kuriózny gól im prišiel viac ako vhod.

„Chvalabohu, že sme vyhrali, lebo ísť do Nitry za stavu 0:2 na zápasy, tak to by bol problém. Možno som aj trochu bol prekvapený, že ten puk skončil v bráne. Ja som to ani nevidel. Ale keď som videl, že sa ľudia radujú, tak som sa tešil aj ja.“

Oceliari dlho neúspešne dobýjali Lacovu bránku. „Verili sme si, že to dotiahneme do víťazného konca,“ povedal Martin Chovan, ktorý bol optimistom aj pred samostatnými nájazdmi.

„Máme v tíme dobrých hráčov a brankár Saša Hylák po celý čas v Košiciach podáva dobré výkony. Takže je to podporené ním. Vychytal aj tieto nájazdy, boli jeho,“ narážal na skutočnosť, že český gólman neinkasoval z troch nájazdov hostí ani jediný raz.

Martin Chovan dal dôležitý gól aj vo štvrťfinálovej sérii s Popradom. Len sa v tejto súvislosti pousmial.

„Dôležité je, že my sme to zvládli. Že sme stav série vyrovnali na 1:1. Verím, že u súpera minimálne jeden zápas vyhráme. Najlepšie by bolo oba,“ povedal obranca, ktorý si ešte v sérii s Popradom privodil zranenie ruky.

Napriek tomu sa objavuje v zostave HC. „Pred stretnutím si to nechám stále opichať. Dá sa s tým hrať,“ nesťažoval sa.

Séria sa sťahuje pod Zobor

Vyrovnaná partia pokračuje dvoma zápasmi v Nitre. Výhodu domáceho ľadu budú mať corgoni.

„Nám nič iné neostáva, len sa pokúsiť vyhrať oba zápasy. To by bolo super. Veríme si, myslím, že sme to potvrdili aj týmto víťazstvom, keď sme dokázali otočiť nie najlepšie rozohrané stretnutie.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Martin Chovan: Zatvoril som oči, nevymýšľal som