Mario Gómez v Bayerne nehráva, zrejme odíde

Mario Gómez
Mario Gómez (Autor: TASR/AP)
SITA|13. apr 2013 o 21:48

Tréner Mníchovčanov dáva v tejto sezóne príležitosti Mariovi Mandžukičovi, v dobrom svetle sa ukázal aj Claudio Pizarro.

MNÍCHOV. Agent nemeckého futbalového útočníka Maria Gómeza naznačil odchod svojho klienta z Bayernu Mníchov po nevydarenej sezóne strávenej väčšinou vysedávaním na lavičke náhradníkov.

"Samozrejme, Mario nie je šťastný z momentálnej situácie. Je jasné, že to takto nemôže ísť stále. Robí všetko správne a vždy je pripravený nastúpiť," povedal Gómezov zástupca Uli Ferber pre nemecký denník Bild.

Dvadsaťsedemročný rodák z Riedlingenu strelil v sobotňajšom ligovom zápase proti 1. FC Norimberg svoj ôsmy gól v tomto súťažnom ročníku. Gómez odohral len tretí raz v sezóne celý ligový zápas, deväťkrát zo šestnástich vystúpení bol striedajúcim hráčom.

"Neviem, čo plánuje, takže sa nemôžem k tomu vyjadriť. Ešte som sa nerozprával s ním a ani jeho agentom," uviedol prezident Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Tréner Mníchovčanov Jupp Heynckes dáva v tejto sezóne príležitosti Mariovi Mandžukičovi, v dobrom svetle sa ukázal aj Peruánec Claudio Pizarro, ktorý strelil štyri góly v pamätnom dueli proti Hamburgu (9:2). Obaja sa gólovo presadili aj v stredajšom odvetnom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov na pôde Juventusu Turín (2:0). Gómez celý zápas zohrieval lavičku náhradníkov.

Bayern získal minulú sobotu 23. majstrovský titul, v semifinále LM narazí na FC Barcelona a má šancu aj na triumf v národnom pohári.

Nemecký reprezentant Gómez prišiel do Mníchova v roku 2009 zo Stuttgartu za 30 miliónov eur a jeho trhová hodnota sa odhaduje na 35 miliónov eur. Za Bayern odohral zatiaľ 109 bundesligových stretnutí s bilanciou 71 gólov.

Gómez figuruje aj v plánoch trénera "Nationalelf" Joachima Löwa, ale na zotrvanie v národnom tíme potrebuje pravidelne hrávať.

Bayern Mníchov - 1. FC Norimberg 4:0 (3:0)

Góly: 5. Boateng, 17. Gómez, 24. Rafinha, 56. Shaqiri, 71.000 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mario Gómez v Bayerne nehráva, zrejme odíde