Marinčin premiérovo asistoval, Tatar hral s Jurčom v jednom útoku

Ani asistencia Martina Marinčina Edmontonu v zápase s Phoenixom na body nestačila. Marinčin na fotke s brankárom Bryzgalovom.
Ani asistencia Martina Marinčina Edmontonu v zápase s Phoenixom na body nestačila. Marinčin na fotke s brankárom Bryzgalovom. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jan 2014 o 07:03

Nahrávka Martina Marinčina nestačila, jeho Edmonton prehral s Phoenixom 3:4. Detroit zdolal Montreal 4:1.

NEW YORK. Slovenský hokejista Martin Marinčin si vo svojom pätnástom zápase v NHL zapísal premiérový bod v zámorskej profilige.

V domácom dueli s Phoenixom asistoval mladý obranca Edmontonu pri góle Davida Perrona na 2:4.

Edmonton v zápase v 33. minúte prehrával už štvorgólovým rozdielom, napokon podľahol Phoenixu 3:4.

Marinčin v 42. minúte rozohral puk na obrannú dvojičku Coreyho Pottera, ten ho nastrelil do útočného pásma, pri mantineli sa ho zmocnil David Perron a po skvelej individuálnej akcii prekonal brankára Phoenixu Mikea Smitha.

O šesť minút neskôr znížil na rozdiel jedného gólu Ryan Nugent-Hopkins, vyrovnávajúci zásah však domáci nepridali a najhorší tím Západnej konferencie si tak pripísal ďalšiu prehru.

Dvadsaťjedenročný Marinčin odohral na ľade 23:35 min a okrem asistencie sa prezentoval aj dvoma zblokovanými strelami súpera.

Gól s premiérovou asistenciou Marinčina

Jágr už dosiahol asistencie Lemieuxa

Z výhry Detroitu nad Montrealom 4:1 sa tešili Slováci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ktorí nastúpili spoločne v druhom útoku. Bodovo sa však nepresadili a obaja skončili s jedným plusovým bodom.

Pre Canadiens to bola tretia prehra v sérii. Oporou domácich bol brankár Jonas Gustavsson, ktorý mal 30 úspešných zákrokov.

Hráči New Jersey si poradili doma s Washingtonom 2:1, pričom pri oboch góloch Devils asistoval Jaromír Jágr.

Český veterán si pripísal už svoju 1033. asistenciu v profiligovej kariére a v historickej tabuľke sa vyrovnal desiatemu Mariovi Lemieuxovi, bývalému spoluhráčovi z Pittsburghu.

"Že som sa vyrovnal Mariovi v asistenciách? Ani som to nevedel, štatistiky veľmi nesledujem. Veď ja som skôr strelcom," vtipkoval Jágr, ktorý ináč hodnotil zápas kriticky.

"Získali sme dva body iba s veľkým šťastím. Nehrali sme dobre, nepremenili sme niekoľko šancí, ktoré nás takmer stáli víťastvo." Hosťom výrazne chýbal útočný líder Alexander Ovečkin, ruský kanonier vynechal druhý duel v rade pre nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela.

Životný zápas odohral útočník Nashvillu Eric Nystrom, ktorý sa v stretnutí na ľade Calgary blysol štyrmi gólmi. Ani tento pozoruhodný individuálny počin ale nezabránil prehre Nashvillu 4:5 po nájazdoch.

Pánika poslali na farmu

Vedenie Tampa Bay Lightning poslalo slovenského hokejistu Richarda Pánika do svojho rezervného tímu v AHL Syracuse Crunch.

Pánik, ktorý figuruje v nominácii na ZOH v Soči, odohral v tejto sezóne za Lightning 39 zápasov s bilanciou dva góly a deväť asistencií, pripísal si aj osem mínusiek a 15 trestných minút. V posledných deviatich vystúpeniach v NHL však nebodoval.

Dvadsaťdvaročný krídelník sa v ostatných 15 zápasoch floridského klubu sedemkrát nezmestil do zostavy a výkony spoluhráčov sledoval iba z tribúny. Naposledy bodoval 19. decembra 2013, keď skóroval do siete Nashvillu.

Tampa potrebovala uvoľniť miesto v prvom tíme, keďže kanonier Steven Stamkos je blízko návratu do zostavy po zlomenine nohy.

"Pánikovo preradenie na farmu je najmä dôsledkom toho, že sa nám začínajú uzdravovať viacerí hráči. Bude pre neho lepšie, keď sa dostane do zápasového rytmu v AHL. V drese Crunch strávi množstvo minút na ľade a bude nastupovať v kľúčových situáciách," povedal pre syracuse.com asistent generálneho manažéra Tampy Julien BriseBois.

Martinský odchovanec by mal stihnúť sobotňajší duel Syracuse proti Hershey.

Vo farmárskej AHL odohral v dresoch Crunch a Norfolku Admirals dokopy už 115 stretnutí, v ktorých nazbieral 41 gólov a rovnaký počet asistencií.


Výsledky NHL - piatok

Edmonton - Phoenix 3:4 (0:3, 1:1, 2:0)

Góly: 34. Hendricks (R. Jones, Gordon), 42. Perron (Potter, MARINČIN), 48. Nugent-Hopkins (Eberle, Hall) - 15. Boedker (Vermette, Korpikoski), 18. R. Vrbata (Hanzal, Ribeiro), 19. Morris (Halpern, Klinkhammer), 23. Ribeiro (Moss, M. Smith)

Martin Marinčin (Edmonton) odohral 23:53 min a mal 1 asistenciu.

Detroit - Montreal 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 13. Zetterberg (Alfredsson, N. Kronwall), 32. Sheahan, 37. N. Kronwall (Nyquist, J. Ericsson), 59. Nyquist (Zetterberg, Abdelkader) - 33. Gallagher (Desharnais, Subban)

Tomáš Tatar odohral 11:31 min a trikrát vystrelil, Tomáš Jurčo (obaja Detroit) odohral 10:03 min a mal 1 strelu.

New Jersey - Washington 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 5. S. Gionta (Jágr), 22. Henrique (Jágr, Zajac) - 51. Chimera (Erskine, T. Wilson)

Florida - Colorado 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)

Góly: 46. Upshall (Fleischmann, T. Gilbert), 59. Upshall (Bergenheim, T. Gilbert) - 2. R. O´Reilly (Duchene), 17. P. Stastny (Landeskog, Tanguay), 33. J. McGinn (R. O´Reilly, Duchene)

Calgary - Nashville 5:4 po nájazdoch (1:1, 0:2, 3:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 4. Giordano (Russell, Bäcklund), 42. D. Jones (Stajan), 53. Bäcklund (Russell, Stempniak), 54. D. Jones (Brodie), rozhodujúci sam. nájazd Monahan - 2. Nystrom (G. Bourque, Cullen), 22. Nystrom (Josi, S. Weber), 26. Nystrom (Gaustad, Bartley), 51. Nystrom (Cullen, Josi)

Tomáš Jurčo.

V červenom drese Detroitu Slovák Tomáš Jurčo.

FOTO: SITA/AP

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marinčin premiérovo asistoval, Tatar hral s Jurčom v jednom útoku