Marián Hossa rozhodol o postupe Pittsburghu

Hokejisti Pittsburghu Penguins sa tešia z víťazstvá v predĺžení, ktoré rozhodol Marián Hossa.
Hokejisti Pittsburghu Penguins sa tešia z víťazstvá v predĺžení, ktoré rozhodol Marián Hossa. (Autor: Reuters)
SITA|4. máj 2008 o 23:24

Marián Hossa rozhodol dvoma gólmi o postupe Pittsburghu Penguins do finále Východnej konferencie.

NEW YORK 5. mája (SITA) - Hokejisti Pittsburgh Penguins zvíťazili v nedeľňajšom piatom zápase semifinálovej série play off Východnej konferencie NHL nad New York Rangers 3:2 po predĺžení a postúpili do finále. Ústrednou postavou duelu sa stal slovenský útočník Marián Hossa. Počas presilovky sa v 29. min dostal po osi Crosby - Malone puk až k Hossovi, ten poslal puk za chrbát Lundqvista a otvoril skóre. O niekoľko minút neskôr už na 2:0 zvýšil ruský mladík Jevgenij Malkin, no v treťom dejstve sa v priebehu 82 sekúnd podarilo "jazdcom" zásluhou debutanta Lauriho Korpikoskiho a Nigela Dawesa vyrovnať a zápas dospel až do predĺženia. V ňom domáci hokejisti zatlačili súpera za sedem minút im nedovolili vystreliť na brankára Fleuryho.

Naopak Lundqvista najprv ohrozili šiestimi neúspešnými pokusmi, aby ten siedmy z hokejky Mariána Hossu po strele spomedzi kruhov skončil na radosť domáceho publika v bránke. Slovenského útočníka po stretnutí vyhlásili za prvú hviezdu zápasu. Starší z bratov Hossovcov tak definitívne neposilní slovenskú reprezentáciu na prebiehajúcich MS v Kanade. Duel v Mellon Aréne bol možno rozlúčkou skúseného českého útočníka Jaromíra Jágra s profiligou, keďže 1. júla sa stane voľným hráčom a údajne dostal veľmi dobrú ponuku z ruského superligového Omska.

V Dallase dospel zápas až do štvrtého predĺženia, keď sa po riadnom hracom čase zrodila remíza 1:1. Diváci v American Airlines Center si na vytúžený gól museli potom počkať ešte ďalších takmer 70 minút, o postup domácich sa zaslúžil v 130. minúte zápasu Brendan Morrow v presilovke.

Západná konferencia

Dallas - San Jose 2:1 pp /stav série 4:2 - Dallas postúpil/

Východná konferencia

Pittsburgh - NY Rangers 3:2 po predĺžení (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0) - konečný stav série 4:1, Pittsburgh postúpil do finále Východnej konferencie

Góly: 29. MARIÁN HOSSA (R. Malone, Crosby), 33. Malkin (Letang, Ryan Whitney), 68. MARIÁN HOSSA (Crosby, Dupuis) - 43. Korpikoski (Rozsíval, Drury), 44. Dawes (Gomez, Callahan)

Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 40:22. Brankári: M.-A. Fleury - Lundqvist. Diváci: 17 132.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa rozhodol o postupe Pittsburghu