Marián Hossa pripravený na obe možnosti, aj prípadný návrat

SITA|17. feb 2008 o 10:38

ATLANTA 17. februára (SITA) - Slovenský hokejista Marián Hossa sa dostal do situácie, v ktorej sa hráči NHL a najmä jeho formátu neocitajú radi. Do konca prestupového obdobia zostáva 9 dní, do konca jeho ...

ATLANTA 17. februára (SITA) - Slovenský hokejista Marián Hossa sa dostal do situácie, v ktorej sa hráči NHL a najmä jeho formátu neocitajú radi. Do konca prestupového obdobia zostáva 9 dní, do konca jeho súčasného kontraktu s Atlantou vyše 4 mesiace a elitný útočník tímu stále nepozná svoju najbližšiu hokejovú budúcnosť. Vedenie Thrashers naoko deklaruje záujem na podpise novej zmluvy so svojím "stobodovým" útočníkom z uplynulej sezóny, skutočnosť však pripomína opak. Aj Hossa sa na stránkach Atlanta Journal Constitution nechal počuť, že šanca na podpis s Atlantou je len veľmi malá a zrejme zamieri niekam inam. Pre internetové vydanie nhl.com však svoje slová spresnil: "Hovoril som o tom, že šanca na podpis je mizivá, ale v priebehu zostávajúcich desiatich dní. Netvrdím, že v budúcnosti by som sa do Atlanty nevrátil. Keď budem v júli neobmedzeným voľným agentom, podpíšem tímu, s ktorým budem chcieť. Atlantu ako jednu z možností nevylučujem."

Starší z bratov Hossovcov je v zámorskej profilige zrejme najvyhľadávanejšou témou v závere prestupového obdobia. Najčastejšie sa v súvislosti s 29-ročným rodákom zo Starej Ľubovne hovorí o výmenách do Detroitu, Montrealu, Vancouveru, či o návrate do Ottawy. Veľmi sa vraj hodí do organizácie "červených krídel", vo Vancouveri by si ho vraj vedeli predstaviť ako úderné pravé krídlo v trojke s bratmi Sedinovcami a v Ottawe ho už vraj čakajú "s otvorenou náručou" aj s jeho číslom 18. To všetko sú však viac želania fanúšikov a dohady ako reálne fakty. Generálny manažér Don Waddell otáľa s podpisom Hossu, lebo čaká ako dopadnú štyri stretnutia Thrashers u súperov. V tom prvom v piatok zvíťazila Atlanta na ľade silného New Jersey 4:3 po nájazdoch a Hossu s bilanciou 1+1 vyhlásili za prvú hviezdu. V sobotu však podľahla hladko newyorským "Ostrovanom" 1:4 a slovenský krídelník si pripísal len 2 strely na bránku. Atlante patrí v Juhovýchodnej divízii 3. priečka, ale len s dvojbodovou stratou na lídra z Caroliny.

"Sú len dve možnosti, ako sa to celé skončí: buď ma vymenia alebo zostanem v Atlante. Som pripravený na obe," zhodnotil realisticky Hossa.

Kapitán Atlanty Bobby Holik tvrdí, že súčasný rozruch okolo slovenského útočníka sa neprenáša do hráčskej kabíny. "Samozrejme, že o tom každý deň debatujeme, veď je to náš najlepší hráč. Snažíme sa však, aby to neovplyvnilo negatívne našu hru. A myslím si, že rovnako uvažuje aj Marián," uviedol Holik. Najlepší strelec tímu a druhý najlepší kanonier celej súťaže, štyridsaťgólový Rus Iľja Kovaľčuk k téme Hossa poznamenal: "Možno ho to celé veľmi trápi, ale snaží sa to neprenášať na ostatných v mužstve. Samozrejme, my hráči by sme boli najradšej, keby zostal, lebo je to veľký hokejista aj skvelý človek."


Nachádzate sa tu:
Domov