Marián Hossa odovzdal žezlo, ale získal "Stanley capa"

Marián Hossa dostal živého capa.
Marián Hossa dostal živého capa. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|10. aug 2009 o 00:00

Trikrát po sebe bol Marián Hossa najlepším hokejistom krajiny, ale teraz musel žezlo prenechať Zdenovi Chárovi. Naprázdno však z Košíc neodchádzal, odvážal si cenu pre najlepšieho útočníka.



KOŠICE. Už pred vyhlásením tvrdil, že trofej bude v dobrých rukách, ak ju získa Chára. Nasilu po nej nebažil, uznal, že kolega bol tento rok lepší.

Zdenovi to doprial

"Mal vynikajúcu sezónu, nebolo o čom diskutovať. Zdena poznám odmalička, málokto vidí, ako on stále drie, sú to dlhé hodiny tréningu. Trofej mu preto veľmi prajem," zložil starý kráľ poklonu tomu novému.

Ostal prekvapený

V exhibičnom zápase sa v drese s dvojkrížom síce nepredstavil, keďže je po operácii ramena, ale do Steel Arény napokon predsa len zavítal. A nestihol sa čudovať, čím ho moderátor večera Slávo Jurko prekvapil. Je všeobecne známe, ako tento skvelý hokejista márne čaká na zisk Stanley Cupu. Vlani prestúpil z Pittsburghu do Detroitu, kde cítil väčšiu šancu, ale iróniou osudu vo finále jeho klub prehral práve s tučniakmi, od ktorých odišiel... Aj také hry osudu ponúka hokej, ale aby Mariánovi Hossovi nebolo smutno, Košičania mu pripravili náhradu. Na ľadovú plochu mu priviedli dar, živého capa Stanleyho. Už aj rodák zo Starej Ľubovne teda má svojho "Stanley capa". "Len som čakal, akú "blbinu" zase moderátor vymyslí, a keď som zbadal capa, bol to šok. Spoluhráči o tom vedeli skôr, ale nikto mi nič neprezradil, takže to bolo ozajstné prekvapenie."

Nechal ho v Košiciach

Svoju "trofej" si však nová posila Chicaga domov napokon neniesla. "Do Košíc som prišiel v Lintnerovom mercedese, ale neviem, či je v ňom pre môjho capa dosť miesta, takže asi ostane v Košiciach," vravel pred odchodom zo Steel Arény.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marián Hossa odovzdal žezlo, ale získal "Stanley capa"