Marián Hossa na Zápas hviezd s myšlienkami o novej zmluve

SITA|25. jan 2008 o 16:11

ATLANTA 25. januára (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa bude počas víkendového programu spojeného so Zápasom hviezd NHL s myšlienkami inde ako všetci ďalší nominovaní hráči. Zatiaľ čo pre ...

ATLANTA 25. januára (SITA) - Slovenský hokejový útočník Marián Hossa bude počas víkendového programu spojeného so Zápasom hviezd NHL s myšlienkami inde ako všetci ďalší nominovaní hráči. Zatiaľ čo pre väčšinu to bude čas plný zážitkov, slovenskému reprezentantovi akiste niekoľkokrát preblesne hlavou myšlienka, či Philips Aréna, ktorá tohtoročný zápas All-Star hostí, o niekoľko dní či týždňov neprestane byť jeho domovským štadiónom. "Viem, že to raz príde. A preto ma to neprekvapí, je to súčasť biznisu," skonštatoval 29-ročný rodák zo Starej Ľubovne a dodal: "Aktuálne však mám len jedinú odpoveď - nič nové."

Odchody miláčikov domáceho publika sprevádzajú väčšinou mohutné 'ďakovačky' fanúšikov. V Atlante sa schyľuje k skandovaniu "Hossa! Hossa!", no na otázku, či sa už zmieril s pravdepodobným odchodom, slovenský reprezentant veľavravne odpovedá: "Pokúšam sa na to pozerať z iného uhla pohľadu."

Generálny manažér a tréner Atlanty v jednej osobe Don Waddell si určil hraničný termín na predĺženie zmluvy so starším z bratov Hossovcov na víkend počas Zápasu hviezd. Ak by sa tak nestalo, veľmi pravdepodobnou by sa stala výmena do iného klubu. Hossov agent Ritch Winter však údajne počas celého víkendu v Atlante prítomný nebude, a tak sa dohoda o predĺžení kontraktu zrodí len veľmi ťažko. Doteraz jediná ponuka bola na štyri roky a vo výške 28 miliónov, no prišla ešte pred dohodou Hossu s Winterom o zastupovaní. Podľa Waddella by mal nasledovať ešte aspoň jeden návrh, bližšie informácie však neposkytol.

Marián Hossa pôsobí v NHL už v desiatej sezóne, jeho štatistiky zdobí spolu 292 gólov a 335 asistencií. V Ottawe odohral sedem ročníkov, pred sezónou 2005/06 sa sťahoval do Atlanty, kde pôsobí dodnes.



pp;fr;mj

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Marián Hossa na Zápas hviezd s myšlienkami o novej zmluve