Mária Huta s nováčikovským bodom, ale bez trénera

Sportnet|9. aug 2012 o 00:00

Svoju premiéru v krajskej súťaži si odkrútil AŠK Mária Huta v Levoči.



GELNICA. Suverénnym víťazom najvyššej oblastnej súťaže na Spiši a postupujúcim do VI. ligy Podtatranskej sa stal Amatérsky športový klub Mária Huta.

Hneď v prvom kole „buldoci“ narazili na ťažkého súpera z Levoče. Taktiež nováčika súťaže, ale ten tam vypadol z vyššej ligy.

Vo vzájomnej konfrontácii dvoch klubov, medzi ktorými bol pred rokom ešte dvojstupňový rozdiel, sa nakoniec zrodila remíza 2:2.

„Levoča má kvalitné mužstvo. Podľa toho čo ukázala, vypadla z vyššej súťaže neoprávnene. My sme však s remízou a bodom maximálne spokojní. Otvorene povedané – domáci boli lepším mužstvom. Viac sme sa zamerali na obrannú činnosť a čakali na šance po rýchlych protiútokoch. Góly Levočanov boli skôr z kategórie náhodných. Stále sme doťahovali skóre a vyrovnávajúci gól sme strelili dve minúty pred koncom,“ opísal šiestoligovú premiéru predseda AŠK Maria Huta Ľuboš Marcinko.

Futbalisti Mária Huty sú na Spiši raritou. Po prihlásení nového klubu z roka na rok postupovali, až sa prebojovali do krajskej súťaže. Tu už bude ich pozícia o niečo ťažšia.

„V najvyššej oblastnej súťaži sme to boli my, ktorí tvorili hru, išli za víťazstvami. Aj v Levoči boli jasným favoritom domáci. V tom je ten rozdiel, že tu už niet horšieho či slabšieho mužstva,“ skonštatoval Ľ. Marcinko.

Doma začínajú s Tepličkou

Po dlhých rokoch odmlky sa opäť na bývalom štadióne známejších Žakaroviec bude hrať krajská súťaž, ale už pod iným názvom a klubom. V sobotu privíta Mária Huta smutnú Tepličku, ktorá v prvom kole doma podľahla Harichovciam 0:2.

„V šiestej lige podtatranskej niet slabého mužstva. Najdôležitejšie je nerobiť zbytočné chyby, lebo tie sa v tejto súťaži kruto trestajú. V sobotu verím v dobrý výsledok,“ uviedol predseda AŠK Mária Huta.

Už počas jarnej časti sa niekoľkokrát hovorilo o tom, že Vladimír Moravčík plánuje ukončenie spolupráce s týmto klubom na pozícii trénera. Mužstvo ešte doviedol do šiestej ligy a potom definitívne skončil.

„Týždeň pred súťažou Vladimír Moravčík oznámil koniec pri našom mužstve. Nie je to žiadna senzácia, lebo o tom sa hovorilo už skôr. Trénerské vedenie prevzal Dušan Tomaško – držiteľ licencie Euro B a na majstrovských zápasoch budem dirigovať mužstvo z lavičky ja, ako držiteľ licencie skupiny C,“ dodal druhý tréner a šéf AŠK Mária Huta Ľuboš Marcinko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mária Huta s nováčikovským bodom, ale bez trénera