Marek Slovák: Podľa mňa to bol regulárny gól

Marek Slovák. V Skalici jeho gól uznaný nebol.
Marek Slovák. V Skalici jeho gól uznaný nebol. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|31. jan 2013 o 00:00

Z posledných dvanástich zápasov u súperov prehrali hokejisti HC Košice osem. Doma zase z tuctu stretnutí vyťažili dvanásť výhier po sebe.

V Skalici prehrali oceliari 1:5. V košickom tábore sa ešte po stretnutí rozoberal sporný moment zo záveru prvej tretiny.

KOŠICE. V 44. kole hokejovej extraligy podľahli Košičania Skalici na jej ľade 1:5. Ešte pred koncom prvej dvadsaťminútovky za stavu 1:0 pre Záhorákov prišiel moment, po ktorom sa hosťujúci tím cítil ukrivdený.

Útočník HC Košice Marek Slovák bol v stopercentnej šanci faulovaný. Puk sa dostal do skalickej bránky, hlavný arbiter Baluška však gól neuznal.

„Pozrel som si po zápase ten okamih na internete. A podľa mňa to bol regulárny gól, ktorý nám rozhodcovia neuznali. A tým poznačili vývoj zápasu. Domáci viedli v prvej tretine 1:0, ak by to bolo po prvej prestávke 1:1, ten duel mohol byť celkom iný. Ja som sa pri tej situácii dostal za brániaceho beka. Došlo tam k faulu, spadol som. No puk sa ešte predo mnou dostal do bránky. Rozhodca tvrdil, že pískol skôr, ako bol puk v bránke, ale podľa mňa to tak nebolo,“ vrátil sa strelec Marek Slovák k okamihu z prvej tretiny.

Protestovali

Košičania márne protestovali, dožadovali sa uznania gólu.

„Ak ten gól rozhodca neuznal, tak to malo byť aspoň trestné strieľanie. Bol som pred bránkou prakticky sám. Náš kapitán protestoval, aj tréner si zavolal rozhodcu, ale nič sa nezmenilo. Nevravím, že to bol úmysel, zápas pískali kvalitní rozhodcovia a tak ako spraví chybu hráč, môže ju urobiť aj arbiter.“

V druhej tretine inkasovali oceliari ďalšie tri góly a bolo po bodových nádejach.

„Ak by ten gól platil, mohlo byť všetko inak. Ale to je len keby. My sme pokašľali druhú tretinu,“ priznal Marek Slovák, ktorého škrie, že jeho mužstvo zvonku body nosí len sporadicky.

„Potrebujeme bodovať aj u súperov, aby sme si udržali odstup od tímov za nami a pokúsili sa dotiahnuť na Zvolen. Lebo aj ten už vie zakopnúť. Ale zápasy ako v Skalici, v Trenčíne či v Žiline musíme vyhrávať,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marek Slovák: Podľa mňa to bol regulárny gól