Marcel Hossa zostáva v Diname Riga

Marcel Hossa
Marcel Hossa (Autor: SITA)
SITA|10. aug 2009 o 14:21

Slovenský reprezentant Marcel Hossa zostáva aj v nasledujúcej sezóne v klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Riga.

RIGA. "Dohodli sme sa a podpísal som zmluvu na jeden rok," informoval agentúru SITA Marcel Hossa a pokračoval: "V utorok odlietam do Švédska, aby som sa pripojil k mužstvu, ktoré tam absolvuje prípravné zápasy." Dvadsaťsedemročný krídelník, ktorý má za sebou 5 sezón v NHL v dresoch Montrealu, New York Rangers a Phoenixu, hral v klube trénera Júliusa Šuplera aj v uplynulej sezóne. Bol najproduktívnejším hráčom Dinama, keď v 52 zápasoch získal 45 bodov za 22 gólov a 23 asistencií.

V play-off o Gagarinov pohár strelil v 3 zápasoch 2 góly. "Teším sa na Dinamo. Hral som tam minulú sezónu, poznám spoluhráčov, mám tam priateľov," komentoval návrat do Rigy mladší z hokejovej bratskej dvojice Hossovcov. "Chcem opäť podávať dobré výkony, byť oporou tímu a prebojovať sa do slovenského výberu na olympiádu vo Vancouveri," zamyslel sa nad svojimi cieľmi rodák z Ilavy a pokračoval: "Už som sa rozprával aj s trénerom Šuplerom. Viem, čo bude odo mňa čakať. V kádri som z legionárov zostal ja a brankár Prusek. Pribudli noví hráči zo zámoria. Myslím si, že môžeme vytvoriť silný tím."

Účastník štyroch svetových šampionátov (2005, 2006, 2008 a 2009) a zimných olympijských hier v roku 2006 v Turíne sa netajil tým, že by sa chcel ešte vrátiť za oceán. "Boli nejaké ponuky a rokovania aj smerom k NHL, no stroskotali. Už dávnejšie som však avizoval, že u mňa do úvahy pripadá len NHL alebo KHL. Takže som spokojný, že zostávam v Rige," dodal pre agentúru SITA Marcel Hossa.

Dinamo odohrá vo Švédsku tento týždeň štyri stretnutia s miestnymi tímami - v pondelok a vo štvrtok proti Timre, v piatok proti Södertälje a v sobotu proti Örebro.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Marcel Hossa zostáva v Diname Riga