Marcel Haščák: V takom stave sa do reprezentácie nechodí

Marcel Haščák sa musel reprezentačným trénerom ospravedlniť kvôli chorobe.
Marcel Haščák sa musel reprezentačným trénerom ospravedlniť kvôli chorobe. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|9. nov 2010 o 00:00

Košický hokejista Marcel Haščák prišiel o možnosť pripísať si do štatistík deviaty reprezentačný štart. Útočník HC Košice nedohral nedeľňajšie extraligové stretnutie v Martine a kvôli chorobe sa musel vzdať pozvánky do národného mužstva.

Do Nemecka, kde sa naši stretnú so Švajčiarskom, Nemeckom a Kanadou, tak dnes s Hanlonovým výberom necestoval.

KOŠICE. Až tri zmeny musel spraviť v nominácii tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Glen Hanlon pred dnešným zrazom. Na sústredenie do Landshutu a Nemecký pohár v Mníchove nemôže šéf nášho realizačného tímu rátať s triom René Vydarený (České Budějovice), Jozef Balej (Brno) a Marcel Haščák (Košice). Namiesto nich cestujú do Nemecka Marek Ďaloga a Marek Haščák zo Zvolena, Michal Kokavec zo Žiliny.

V Martine po prvej tretine zvracal

"Už v piatok pred zápasom so Zvolenom mi bolo zle, ale ten zápas som dohral. V sobotu som šiel na infúziu, ani na tréning som nešiel. V nedeľu som v Martine odohral jednu tretinu, ďalej to už nešlo," povedal nám krídelník Marcel Haščák, ktorého sme zastihli u lekára. "Cítil som sa slabý, mal som horúčku, žalúdočné problémy. Skúsil som to v Martine, po prvej tretine som zvracal, nešlo to. Musím sa dať dokopy, v takom stave sa do reprezentácie nechodí."

Choroba sa vrátila

Viróza zmohla Marcela aj pred mesiacom. Týždeň maródoval, potom sa po chorobe rozbiehal ťažšie. "Neviem, či som sa vrátil na ľad skoro, ale choroba sa vrátila, lebo rovnaké príznaky som mal aj pred pár týždňami. A v tíme som teraz nebol sám, čo som mal problémy, lebo tie postihli aj Miša Šedu či Miša Grmana. Prestávka tak všetkým nám prišla vhod, máme týždeň na to, aby sme sa dali dokopy a mojou prioritou teraz ostáva budúcotýždňový domáci zápas s Banskou Bystricou."

Verí, že nominácia ešte príde

Marcela škrie, že prišiel o možnosť ukázať sa v národnom tíme. Ale hlavu nevešia. "Teraz som bolo nútený po zápase v Martine sám zavolať asistentovi Pokovičovi a povedať mu, že nemôžem kvôli chorobe prísť. Pritom som sa tak tešil. Ale v prvom rade sa musím uzdraviť. A je na mne, aby som hral ďalej tak, aby mali reprezentační tréneri dôvod opäť ma nominovať.

Nominácia Slovenska

Brankári: Július Hudáček (HC Košice, počet štartov v reprezentácii 0/počet gólov 0), Branislav Konrád (HC Slovan Bratislava, 3/0).

Obrancovia: Marek Biro (HC 05 Banská Bystrica, 0/0), Marek Ďaloga (HKm Zvolen, 0/0), Dominik Graňák (Dinamo Moskva, KHL, 105/4), Richard Lintner (Dukla Trenčín, 100/13), Branislav Mezei (HC Eaton Pardubice, ČR 38/0), Peter Mikuš (Nefťochimik Nižnekamsk, KHL, 4/0), Michal Sersen (Avtomobilist Jekaterinburg, KHL, 11/0), Tomáš Starosta (Salavat Julajev Ufa, KHL, 99/3)

Útočníci:
Martin Bartek (HC Eaton Pardubice, ČR 13/7), Ivan Čiernik (Kolín Haie, Nem., 63/17), Marek Haščák (HKm Zvolen, 3/2), Marcel Hossa (Ak Bars Kazaň, KHL, 65/14), Rudolf Huna (HC Vítkovice Steel, ČR, 18/1), Michal Kokavec (MsHK DOXXbet Žilina, 0/0), Michal Macho (BK Mladá Boleslav, ČR, 27/2), Peter Ölvecký (Dukla Trenčín, 5/0), Branko Radivojevič (Spartak Moskva, KHL, 62/6), Radovan Somík (HC Eaton Pardubice, ČR, 78/9), Rastislav Špirko (HC Eaton Pardubice, ČR, 10/1), Roman Tománek (HC 05 Banská Bystrica, 3/2), Marek Zagrapan (Severstaľ Čerepovec, KHL, 16/4), Richard Zedník (HC 05 Banská Bystrica, 54/14).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marcel Haščák: V takom stave sa do reprezentácie nechodí