Manchester v derby veľkých rivalov porazil Arsenal

Wayne Rooney sa pozerá do budúcnosti a v nej formu Arsenalu nevidí.
Wayne Rooney sa pozerá do budúcnosti a v nej formu Arsenalu nevidí. (Autor: SITA/AP)
SITA|10. nov 2013 o 11:35

O prehre vedúceho mužstva anglickej Premier League rozhodol bývalý kapitán Arsenalu Robin van Persie.

manu_ars_10_11.gif

LONDÝN. Domáci útočník Robin van Persie bol ústrednou postavou nedeľňajšieho šlágra 11. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Manchester United - Arsenal Londýn (1:0).

Holandský kanonier strelil jediný gól zápasu, keď v prvom polčase duelu na Old Trafforde hlavičkou po rohovom kope Wayna Rooneyho zariadil prehru svojho bývalého zamestnávateľa.

Poriadne sa tešil

Tridsaťročný Rotterdamčan prestúpil z Emirates Stadium k United v auguste minulého roka a spočiatku bol ústretový voči fanúšikom Londýnčanov, keď neoslavoval góly proti ich obľúbenému tímu.

V nedeľu však výskokom so zaťatou päsťou sa patrične potešil zo svojho tretieho ligového gólu proti Arsenalu.

Futbalisti úradujúceho šampióna Manchestru United sa posunuli v tabuľke na piate miesto a za vedúcimi zverencami Arséna Wengera zaostávajú už len o päť bodov.

"Kanonieri" prehrali na ihrisku súpera prvýkrát od 3. marca, vtedy neuspeli na pôde mestského rivala Tottenhamu Hotspur a ťahali 15-zápasovú šnúru vo všetkých súťažiach.

Po dvoch víťazstvách nad Liverpoolom a Borussiou Dortmund však opäť okúsili chuť prehry.

Pre United skvelý výsledok

"Je to pre nás skvelý výsledok, Arsenal má v tejto sezóne fantastickú formu," vyhlásil pre Sky Sports kouč 20-násobného anglického majstra David Moyes, ktorý pred týmto ročníkom nahradil dlhoročného kormidelníka Manchesteru United Sira Alexa Fergusona.

United pod jeho vedením mali zlý vstup do sezóny, ale postupne ukazujú, že s nimi treba počítať v boji o ligový primát. "Premier League je v tejto sezóne poriadne vyrovnaná. Myslím si, že viacerí favoriti sa nevyhnú zaváhaniam. Nám sa to už stalo na začiatku súťaže, ale teraz sme vo forme. Verme, že sa udržíme na víťaznej vlne čo najdlhšie," doplnil 50-ročný Škót.

Manchester United - Arsenal 1:0

Gól: 27. van Persie

Tottenham Hotspur - Newcastle United 0:1 (0:1)

Gól: 13. Remy

Sunderland - Manchester City 1:0 (1:0)

Gól: 21. Bardsley


LONDÝN. Vedúci tím Premier League londýnsky Arsenal hrá dnes v šlágri 11. kola na ihrisku úradujúceho šampióna Manchestru United. Rozbehnutí hráči Arsenalu sa pokúsia nadviazať na úspešný vstup do sezóny, v ktorej doteraz prehrali len v jedinom prípade.

No United chcú rovnako potvrdiť stúpajúcu formu. Zverenci Davida Moyesa neprehrali v ostatných štyroch ligových dueloch a v tabuľke sa posunuli na ôsmu pozíciu. Za vedúcim Arsenalom však stále zaostávajú o osem bodov.

Rooney si chce počkať na marec

Londýnčania neuspeli v ligovej súťaži len raz, hneď v úvodnom kole prehrali doma s hráčmi Aston Villy (1:3). "Nemáme sa čoho báť. United mali slabý vstup do sezóny, ale myslím si, že už je to za nimi a sú na lepšej vlne. Dosiahli niekoľko pozitívnych výsledkov a získali späť sebadôveru. Lenže my si veríme. Na ihriskách súperov sa nám darí. Verím, že to potvrdíme aj na Old Trafforde," povedal waleský stredopoliar Arsenalu Aaron Ramsey.

V ročníku už dal jedenásť gólov v súťažných dueloch.

„Teraz hrajú brilantne. Počkáme si a uvidíme, kde bude Arsenal v marci. Už niekoľkokrát sa stalo, že ešte v januári bol na špici a potom sa prepadol,“ rypol si útočník United Wayne Rooney.

V stretnutiach proti ašpirantom na zisk ligového primátu získal túto sezónu Manchester United len jediný bod. S mestským rivalom Manchestrom City prehral 1:4, v Liverpoole neuspel 0:1 a s FC Chelsea remizoval doma 0:0.

Idú dupnúť na plyn

"Zatiaľ sa nám nedarí to, čo v minulosti zdobilo tento tím - konzistentne dosahovať kvalitné výsledky. A to nehovorím len o stretnutiach proti náročným súperom. Je čas dupnúť na plyn. Je to absolútne nevyhnutné, ak chceme zostať v hre o titul. Arsenal má síce dobrú formu, ale my sme dostatočne pripravení na túto výzvu," vyhlásil stopér "červených diablov" Rio Ferdinand.

Zápas na Old Trafforde sa začne v nedeľu o 17.10.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Manchester v derby veľkých rivalov porazil Arsenal