"Manchester si postup zaslúžil," myslí si Mourinho

SITA|12. mar 2009 o 12:16

Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno José Mourinho si myslí, že Manchester United obháji titul v Lige majstrov a v tejto sezóne získa všetkých vysnívaných ...

MANCHESTER. Tréner talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno José Mourinho si myslí, že Manchester United obháji titul v Lige majstrov a v tejto sezóne získa všetkých vysnívaných päť trofejí.

Fergusonovi "červení diabli" v stredajšom odvetnom dueli osemfinále LM vyradili po triumfe 2:0 (prvý duel sa skončil bezgólovou remízou) práve "nerazzurri". "Manchester má prakticky rovnaké mužstvo ako v čase, keď som ešte trénoval Chelsea. Asi len Berbatov je tam nový, no ostatní hrajú spolu už štyri či päť rokov. Už to viac nie je len mladé a talentované mužstvo, pretože ak opomenieme Scholesa a Giggsa, ich vekový priemer je 26 - 27 rokov. Myslím si, že väčšina hráčov United je teraz na vrchole svojej kariéry.

Majú skúsenosti, kvalitu či skvelú fyzickú kondíciu a presne o tom je Liga majstrov. Práve preto si myslím, že Manchestru sa môže podariť vyhrať v tomto ročníku päť trofejí," skonštatoval charizmatický portugalský kouč Interu José Mourinho. Zverenci trénera Alexa Fergusona majú vo svojej vitríne už triumf na decembrových majstrovstvách sveta klubov a víťazstvo v Anglickom ligovom pohári - Carling Cupe. Okrem Ligy majstrov majú ešte stále šancu aj na zisk titulu v Premier League a Anglickom pohári - FA Cupe.

Štyridsaťšesťročný Mourinho sa pár slovami vrátil aj k priebehu stredajšej odvety osemfinále: "Musím povedať, že Manchester si postup zaslúžil. United dokázali dať dva góly, my ani jeden. Nemyslím si však, že by sme mali byť sklamaní z výkonu môjho tímu. Odohrali sme veľmi dobrý duel proti kvalitnému protivníkovi. Možno nám chýbalo trochu šťastia a zápas by sa skončil úplne inak.

Napriek nepriaznivému stavu sme sa stále snažili niečo urobiť s výsledkom, ukázali sme skvelý charakter. Teraz už musíme zabudnúť na Ligu majstrov, od štvrtka sa v tréningovom procese sústredíme na domácu súťaž a scudetto. Som presvedčený, že máme šancu vyhrať Serie A."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»"Manchester si postup zaslúžil," myslí si Mourinho