Manažér Angels Humenné: Futsalovú 3b extraligu chceme hrať opäť

Stanislav Schlimbach. Klub Angels založil jeho brat Ivan, ale on ho vedie k úspechom.
Stanislav Schlimbach. Klub Angels založil jeho brat Ivan, ale on ho vedie k úspechom. (Autor: kal)
Sportnet|3. mar 2016 o 00:00

Stanislav Schlimbach sa zamýšľa nad končiacou sa zimnou futsalovou sezónou.

Do povedomia športovej verejnosti sa stále naliehavejšie tlačí aj futsal. Rozdiel medzi nimi nie je veľký, futbal sa hrá na veľkých trávnatých ihriskách, futsal v telocvičniach a športových halách. Rozdielností je pravdaže viac.

HUMENNÉ. Futsal v Humennom a na jeho okolí sa hral už dávnejšie, ale skončilo to zakaždým nejakými turnajmi a mestskou ligou. Na vyšší level ho postavil klub Angels Humenné, ktorý sa pred dvomi rokmi takmer potichúčky prihlásil do Slovenského pohára a postupom medzi štyroch najlepších na Slovensku. Zrazu vzbudil nevšedný záujem verejnosti. Na tému futsal a Angels Humenné sme si pohovorili s manažérom a sponzorom klubu Stanislavom Schlimbachom.

Mužstvo Angels Humenné hralo už v 90. rokoch v mestskej a okresnej halovej futbalovej lige. Pravda, boli to iné roky a iné podmienky, ktoré už natoľko nerezonujú v pamäti verejnosti. Jednako sa vás opýtam, čo bolo určujúcim momentom, aby ste pomenovali váš nový klub práve ako Angels?

Klub Angels Humenné ako taký založil môj brat Ivo Schlimbach, okolo ktorého sa vytvorila veľká futbalová partia, s ktorou „futbalovo žijeme“ už zopár rokov. Pomenovanie Angels bolo vytvorené prakticky z toho, že spoločne s bratom Ivom máme firmu PS Schlimbach (pohrebné služby) a tak sme sa rozhodli, že klub bude mať vo svojom názve anjelov – Angels, ktorí nás budú charakterizovať.

Kedy a prečo ste sa rozhodli práve pre futsal? Aké zámery ste mali na začiatku s tímom?

Spočiatku sme boli s bratom hlavnými sponzormi futbalového klubu FK Humenné, ktorý bol zložený z hráčov, našich kamarátov. Tento klub účinkoval od III. oblastnej triedy až po „východnú“ V. ligu. Po prevzatí klubu FK mestom Humenné sme sa rozhodli, že svoj čas a financie budeme venovať klubu Angels Humenné, s ktorým sme sa zapájali do rôznych turnajov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Išlo prakticky vždy o turnaje v malom futbale na futbalových ihriskách a v zimnom období aj v športových halách.

Mužstvo od jeho začiatkov manažujete vedno s bratom, ale predsa len pri tvorbe tímu ste iste potrebovali aj radu z radov futbalových odborníkov. Kto vám pomáhal?

Ako som už spomínal, klub založil brat Ivo, ktorému na začiatku veľmi vypomáhal Lukáš Gabák, ktorý je pri klube doposiaľ. Samozrejme sme obklopení ľuďmi, ktorí futsal a futbal milujú a pre tento šport robia maximum. Čo sa týka výberu hráčov, tak s tým problém nikdy nebol. Sme skvelá partia a hráči, ktorí obliekajú náš dres, ho nenosia takpovediac z donútenia, ale preto, že chcú reprezentovať klub Angels Humenné.

Angels urobili „dieru do sveta“ postupom z kvalifikačného turnaja v Slovenskom pohári v Žiline medzi štyri najlepšie slovenské mužstvá, do Final Four, ktorý ste napokon organizovali vy v Humennom. Ako si s odstupom času spomínate na tento pekný úspech klubu?

Spomínam rád. Úspech bol odzrkadlením toho, ako chlapci pristupovali k plneniu si svojich povinností na palubovke. Každý jeden z nás, funkcionári a hráči, chcel urobiť pre postup do Final Four maximum. Podarilo sa nám to, a tak sme dostali možnosť organizácie skvelého podujatia. Organizácia turnaja sa nám vydarila a tiež sa nám podaril skvelý výsledok v podobe tretieho miest v Slovenskom pohári, čo sa nepochybne radí medzi najväčšie doterajšie úspechy futsalu na Zemplíne. Napokon to, že na tribúnach športovej haly bolo vyše tisíc divákov a z úst Bratislavčanov, Žilinčanov zneli na našu adresu len slová chvály, nás tešilo najviac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Manažér Angels Humenné: Futsalovú 3b extraligu chceme hrať opäť