Tréner Slovákov spravil majstrovský ťah, hviezdu poslal na tribúnu. Čo na to Stoch?

Adam Bombicz sa teší z gólu za Slovensko na MS v malom futbale 2023.
Adam Bombicz sa teší z gólu za Slovensko na MS v malom futbale 2023. (Autor: SZMF)
Michal Šášky|31. okt 2023 o 20:35

Reakcia bola veľavravná.

RÁS AL-CHAJMÁ. Slovenská reprezentácia v malom futbale sa nikdy netajila vysokými ambíciami.

Medailové ciele mala na poslednom svetovom šampionáte v roku 2019, aj na vlaňajšom domácom EURO v Košiciach.

Fanúšikovia sú teda na veľké očakávania zvyknutí. Aj keď do Spojených arabských emirátov letel značne obmenený káder.

„Čo som počul, ciele by mali byť čo najvyššie,“ povedal pred turnajom Miroslav Stoch, ktorý je tiež v tíme nováčikom a dovtedy odohral za reprezentáciu iba jediný zápas.

Prezident Slovenského zväzu malého futbalu (SZMF) už pred odletom krotil prehnané vyhlásenia.

„Keď tréner Laco Borbély vravel pred EURO o semifinálových ambíciách, teraz by som bol zdržanlivejší. Posnažíme sa o najlepšie možné miesto, ale biť sa do hrude, že si ideme po medaily, by nebolo správne.

Je tam sedem či osem silných súperov, ktorí môžu vyhrať celý šampionát a náš pavúk nie je najjednoduchší,“ hovoril Peter Králik.

Jeho obavy sa potvrdili. Slováci po víťaznom vstupe proti Albánsku (2:0) vybuchli v závere s Anglickom (2:3) a proti Francúzsku mali nôž na krku.

Tréner bude ponocovať

Slováci mali pred zápasom tri body, Francúzi s Angličanmi po štyri. Partia okolo kapitána Juraja Kuhajdíka tak musela na postup bezpodmienečne zvíťaziť.

Nervozita zväzovala nohy obom tímom, ale aj rozhodcom. Keď chcel jeden z nich v 33. minúte ukázať trénerovi Francúzska žltú kartu, omylom ho vylúčil. Musel sa opraviť.

Vďaka bojovnému výkonu sa napokon radovali Slováci. Po napínavom priebehu a šťastnom triumfe 2:1 postúpili do osemfinále, kde sa stretnú s Čiernou Horou.

„Dnes asi celú noc nebudem spať, aby som čo najlepšie naštudoval hru Čiernej Hory a boli sme dobre pripravení,“ usmieval sa po stretnutí tréner Branislav Škorec.

Mal dôvod na radosť. Jeho zverenci totiž nepodali ideálny výkon, trápili sa v koncovke a neraz prepadli v defenzíve.

Ale práve jeho nečakané a riskantné ťahy rozhodli. Na súpisku, kam mohol zaradiť len 15 zo 17 hráčov, totiž nezaradil hviezdneho Miroslava Stocha ani Pavla Gereho.

„V každom zápase nastali nejaké zmeny. Všetci sa chcú ukázať a ja som všetkým chcel dať príležitosť,“ povedal pre Sportnet k téme tréner Branislav Škorec.

Stoch sa postavil a prehovoril

Posadiť na tribúnu najväčšie meno celého šampionátu si vyžadovalo odvahu. Tréner sa vyjadril aj priamo na margo Stochovej absencie a prínosu pre tím.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Tréner Slovákov spravil majstrovský ťah, hviezdu poslal na tribúnu. Čo na to Stoch?