Majstri z HC si udrú, kopnú, ale len do mecha

Tréner. Anton Tomko v príprave.
Tréner. Anton Tomko v príprave. (Autor: Róbert Sándor)
Sportnet|18. jún 2009 o 00:00

Príprava košických hokejistov na novú sezónu je v plnom prúde. Oceliari zarezávajú zväčša dvojfázovo a tréningy sú vskutku pestré. Hokejisti sa venujú nielen atletickej dráhe, behom v prírode či posilňovni. Sedávali na bicykloch, mali kickboxerské tréning

y, rovnako aj vzpieračské, či hrávali tenis.

KOŠICE. Posledný extraligový majster bude mať najvyššie ambície aj v novej sezóne. Košičania už vedia, že Ligu majstrov si nezahrajú, druhý ročník sa na jeseň kvôli ekonomickej kríze neuskutoční. Na tréningových dávkach sa to však logicky neprejavilo. Kormidelníci Anton Tomko a Pavel Hulva svojich nešetria.

"Sme v poslednej fáze letnej prípravy na suchu. Teraz sa už zameriavame na rýchlostnú vytrvalosť. Všetky tréningy sú orientované k rýchlosti, pochopiteľne, obnova fyzických síl ostáva," povedal tréner HC Košice Anton Tomko.

Vo vzpieračskej hale

Oceliari sa pravidelne schádzali vo vzpieračskej hale. Tréning vo Všešportovom areáli, kde sa venovali pod odborným dohľadom Juraja Cigánka špeciálnym vzpieračským cvikom, bol pre viacerých novinkou. "Do prípravy sme zaradili aj takéto tréningy. No nešlo nám o to, aby hráči dvíhali nad hlavu veľké záťaže, skôr aby zvládali správnu techniku. Peťo Bartoš s tým má zjavne najväčšie skúsenosti, tomu to išlo najlepšie. Ale dobre si techniku osvojil aj Jaro Kmiť. No chlapci si nenakladali maximálne váhy, ani si nemyslím, že by sme niektorého mali nominovať na majstrovstvá sveta," pousmial sa Tomko.

Kickbox nie kvôli bitke

Spestrením boli aj kickboxerské tréningy. Hokejistov mal na starosti skúsený Peter Onuščák. "Nešlo nám o to, aby sa hráči učili biť. Skôr o špeciálne rýchlostné cvičenia a tréningy zamerané na obratnosť. Kontakt tam nie je prakticky žiadny. Ak si aj hráči udrú, kopnú, tak do mecha. Medzi sebou si to nerozdali, takže ani neviem povedať, kto je na tom ako."

Bicykle zrušili

V úvode prípravy sadali oceliari aj na bicykle, no nie stacionárne, ale cestné. No po tom, ako sa pri páde nešťastne zranil obranca Michal Grman, boli tieto výjazdy do okolia Košíc zrušené. "Prebrali sme to s vedením a už na bicykle nechodíme. Nechceme riskovať ďalšie zranenie. Vieme, aké sú dnes cesty, koľko je na nich áut. No musím povedať, že v sedle to išlo veľmi dobre viacerým. Peter Bartoš, Juraj Faith, Jaroslav Kmiť, Juraj Sýkora, Ján Tabaček či Peter Húževka boli v balíku vždy na čele."

Tak ako aj po iné roky sa hráči venovali aj tenisu. A s raketou sa viacerí hráči cítia na dvorci ako ryba vo vode. "Tenis je jedným z doplnkových športov u hokejistov. Tieto tréningy sledoval môj kolega Pavel Hulva. A podľa neho sú výbornými tenistami Stanislav Gron či Ján Homér," dodal Tomko.





Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Majstri z HC si udrú, kopnú, ale len do mecha