Magnet 1. kola v Lužnikách, Američania na antuke vo Viedni

SITA|21. nov 2007 o 12:58

LONDÝN 21. novembra (SITA) - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) na oficiálnej internetovej stránke Davisovho pohára BNP Paribas reprezentačných družstiev mužov pod jej kuratelou zverejnila prvú časť ...

LONDÝN 21. novembra (SITA) - Medzinárodná tenisová federácia (ITF) na oficiálnej internetovej stránke Davisovho pohára BNP Paribas reprezentačných družstiev mužov pod jej kuratelou zverejnila prvú časť zatiaľ definitívne neschváleného zoznamu dejísk a typov povrchov stretnutí osemfinálového 1. kola svetovej skupiny najprestížnejšej tímovej súťaže v roku 2008. Ôsmeho až desiateho februára bude najväčším magnetom súboj medzi víťazom edície 2006 a finalistom tohtosezónnej "šalátovej misy" Ruskom a Srbskom, ktoré disponuje zverencom Mariána Vajdu Novakom Djokovičom. Uskutoční sa v moskovskej Malej športovej aréne Lužniki na ešte nešpecifikovanom povrchu.

Druhé nasadené Spojené štáty americké, ktoré 30. novembra - 2. decembra budú v oregonskom Portlande hostiť "zbornú" v rozhodujúcom súboji edície 2007, sa predstavia vo viedenskom Ferry Dusika Hallenstadione, pričom Rakúšania si - nie nečakane - vybrali antuku. Česi sa po septembrovom pražskom barážovom víťazstve nad Švajčiarskom (aj s Rogerom Federerom) vracajú do ostravskej ČEZ Areny, v ktorej vo februári 2007 v 1. kole podľahli USA. Teraz sa na severe Moravy stretnú s Belgickom. Kórejská republika, premožiteľ Slovenska v septembrovom bratislavskom zápase o účasť medzi elitnou šestnástkou, bude proti Nemecku bez Tommyho Haasa hrať v Braunschweigu, takisto na antuke.

Štvrťfinále svetovej skupiny DP 2008 sa uskutoční 11. - 13. apríla, semifinále 19. - 21. septembra (aj stretnutia o účasť vo svetovej skupine 2009) a finále 21. - 23. novembra

Ako je známe, tím SR rovnako ako tento rok bol v II. svetovej skupine nasadený a predstaví sa až v jej finálovom 2. kole 11. - 13. apríla na domácej pôde proti Gruzínsku. Dejisko a ďalšie obvyklé sprievodné údaje (vonku či v hale, povrch) budú zverejnené neskôr.


Miesta konania zápasov 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára BNP Paribas 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov (hrá sa 8. - 10. februára) - zoradené zhora nadol podľa "pavúka":

Rusko (1) - Srbsko: Moskva (Malá športová aréna Lužniki, typ povrchu v hale oznámia neskôr)

Česko - Belgicko: Ostrava (ČEZ Arena, zatiaľ nešpecifikovaný typ tvrdého povrchu v hale)

Argentína (3) - Veľká Británia: Buenos Aires (Estadio Parque Roca, antuka vonku)

Izrael - Švédsko: oznámia neskôr

Nemecko (4) - Kórejská republika: Braunschweig (Volkswagenhalle, antuka v hale)

Peru - Španielsko: oznámia neskôr

Rumunsko - Francúzsko: oznámia neskôr

Rakúsko - USA (2): Viedeň (Ferry Dusika Hallenstadion, antuka v hale)


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Magnet 1. kola v Lužnikách, Američania na antuke vo Viedni