Lyžovanie-SP: Na Medveďom vŕšku reparát Kosteličovej, Zuzulovej čistili hlavu

TASR|4. jan 2006 o 14:45

Záhreb 4. januára (TASR) - Pred frenetickou kulisou sa vo štvrtok pod umelým osvetlením na "Medveďom vŕšku" pri Záhrebe predstaví Veronika Zuzulová vo ...

Záhreb 4. januára (TASR) - Pred frenetickou kulisou sa vo štvrtok pod umelým osvetlením na "Medveďom vŕšku" pri Záhrebe predstaví Veronika Zuzulová vo svojom štvrtom slalome prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Kým však pred rokom mala 21-ročná slovenská zjazdárka za sebou päť úspešných výsledkov, v olympijskej zime bodovala iba v jednej súťaži SP, kým v ďalších dvoch vypadla.

Pritom predchádzajúce tréningy vykazovali výbornú pripravenosť i výkonnosť a minimum zaváhaní. "V nohách má všetko, čo treba, je to teraz o hlave. Preto sme sa aj medzi sviatkami a v uplynulých hodinách sústredili aj na mentálnu prípravu," povedal Veronikin otec a tréner Timotej Zuzula. Iná kvalitná príprava vlastne ani nebola možná, lebo po dvojdňovom oddychu následné takmer trojdňové sústredenie vo Vrátnej neposkytlo Zuzulovej počas odmäku patričné podmienky. Na štvrtkové preteky v Záhrebe (15.15/18.15) sa však teší, vždy sa jej tu darilo. Pred dvoma rokmi na chorvátskych majstrovstvách i vlani v premiére Svetového pohára. Na Medveďom vŕšku skončila jedenásta a v priebežnom poradí slalomu SP figurovala vtedy na 8. mieste, momentálne je o 22 priečok nižšie.

S Veronikinou kamarátkou, superhviezdou Janicou Kosteličovou je to naopak. Vlani žilo Chorvátsko vo veľkom očakávaní historicky prvej súťaže SP a mnohonásobná šampiónka pred dvadsaťtisícovou vášnivou kulisou vypadla na svahu, kde ako malé dievčatko absolvovala prvé lyžiarske sklzy. Teraz sa jej však darí, v SP je na čele celkového poradia i v klasifikácii disciplíny a pred Záhrebom hlási: "Mojou povinnosťou je pokúsiť sa o reparát. Túžim využiť momentálnu formu a urobiť mojim priaznivcom radosť."

Aj keď zjazdárska eufória v Chorvátsku bude podľa odhadov vo štvrtok o pár tisíc divákov slabšia, organizátori predávajú vstupenky v solídnom tempe. Maskot akcie, zlatý medveď, bude v Sljeme, obľúbenom víkendovom mieste Záhrebčanov vítať celú elitu svetového slalomu na čele už za života národnou hrdinkou balkánskej krajiny. Jej takisto populárny brat, elitný slalomár SP Ivica Kostelič by mal byť predjazdcom štvrtkovej súťaže.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžovanie-SP: Na Medveďom vŕšku reparát Kosteličovej, Zuzulovej čistili hlavu