Ako prvé som si povedala: Prečo práve tu? Vlhová ukázala momentky zo svojho súkromia

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|4. mar 2024 o 15:10

Ide o prvé vážne zranenie olympijskej šampiónky.

BRATISLAVA. Petra Vlhová v spolupráci s Niké pripravili seriál Comeback, ktorý odzrkadľuje cestu slovenskej lyžiarky od zranenia až po návrat na súťažné zjazdovky. 

V prvej časti sa venuje zraneniu a operácii vo Švajčiarsku. 

Veľká čierna bariéra

Slovenka padla počas pretekov obrovského slalomu v domácom stredisku Jasná. Zo svahu ju odniesli na saniach a následne vrtuľníkom do nemocnice. Diagnóza bola jasná. 

Vlhová mala pretrhnutý predný skrížený väz v pravom kolene a trochu poškodený meniskus. 

„V modrej bránke som spravila školácku chybu a spadla som na vnútornej lyži. Problém bol aj ten, že som sa snažila hneď postaviť. Vtedy mi chytilo lyžu, čo spôsobilo dve prasknutia. 

Bolo mi veľmi ľúto, že sa mi to stalo v Jasnej. Ako prvé som si povedala: „Prečo práve tu?,“ povedala na úvod dvadsaťosemročná reprezentantka. 

„Bolo to ako veľká čierna bariéra, ktorá sa prehnala v našich mysliach. Bolo to niečo, čo si budem pamätať do konca života,“ reagoval jej tréner Mauro Pini. 

„Bohužiaľ, lyžiarsky šport je taký. Stále ste na hrane nejakého pádu alebo zranenia,“ pripojil sa otec Igor Vlha. 

Bojovníčka

Do Švajčiarska odletela v spoločnosti dvoch fyzioterapeutov – manželov Ivanou a Milanom Gašpárekovcov. „Bolo dôležité, že boli pri mne. Smejeme sa, že ja som ich dieťa,“ povedala s úsmevom lyžiarka. 

„Petra má pri sebe najlepších fyzioterapeutov, ktorým veľmi dôverujem. Verím tomu, že všetko dobre dopadne,“ dodal Igor Vlha. 

Na klinike Hôpital du Valais sa približne pred mesiacom podrobila chirurgickému zákroku, ktorý vykonal švajčiarsky odborník Olivier Siegrist.

Slovenská reprezentantka momentálne pracuje na dlhodobom procese rehabilitácie. 

„Robím pokroky. Verím, že to bude lepšie a lepšie. Vravím o sebe, že som bojovník a budem bojovať do konca. Verím, že sa vrátim na svahy a opäť budem vyhrávať,“ uviedla. 

„Táto zlá situácia je vlastne aj príležitosť vyrásť. Či už ako človek, ale aj ako športovec,“ prezradil švajčiarsky tréner Pini. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Ako prvé som si povedala: Prečo práve tu? Vlhová ukázala momentky zo svojho súkromia