Každý mi vravel: Robíš si zo mňa srandu? smiala sa Shiffrinová po fantastickom návrate

Mikaela Shiffrinová sa cítila unavená už po prvej bránke.
Fotogaléria (17)
Mikaela Shiffrinová sa cítila unavená už po prvej bránke. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|11. mar 2024 o 11:25

Zabezpečila si malý glóbus za slalom.

BRATISLAVA. „Mikaela by sa nikdy nepostavila na štart pretekov, ak by nevedela, že vyhrá. To znamená, že ak je pripravená súťažiť, je pripravená vyhrávať,“ reagoval na úspešný návrat Shiffrinovej jej bývalý tímový kolega Ted Ligety. 

Američanka pauzovala sedem týždňov pre zranenie kolena a vrátila sa vo veľkom štýle. 

„Cítim sa ako v sne. Každý mi vravel: Panebože to si zo mňa robíš srandu?“ smiala sa v rozhovore pre Medzinárodnú lyžiarsku federáciu víťazka slalomových pretekov v Aare. 

Iba sa rozhliadala

Shiffrinová viedla už po prvom kole. Jej náskok v čele bol však minimálny. Michelle Gisinová strácala dve stotiny sekundy a Zrinka Ljutičová jedenásť. 

Stavba prvého kola bola veľmi rytmická bez žiadnych zákerností. 

„Postavenie prvého a druhého kola bolo úplne odlišné. Prvé kolo bolo veľmi rýchle a výsledky boli veľmi vyrovnané. V posledných siedmich týždňoch som si neskúšala takto rýchly slalom. 

Prosila som trénerov, aby som mala viac priestoru medzi bránami a nezaťažovala veľmi koleno. Iba niekoľko dní pred Aare som lyžovala slalom vo vyššom tempe. Bolo to celkom v pohode, ale pri pretekovom tempe som si povedala Ou,“ povedala s úsmevom Američanka. 

Ukázala extratriedu

Druhé kolo postaval tréner Livio Magoni, ktorý zvolil náročnejšie prechody, ktoré postavil na mieru svojej zverenkyni Martiny Dubovskej.

„V druhom kole som bleskurýchlo nabrala veľkú rýchlosť. Pomyslela som si, to mi robia naschvál. Prečo to je takto? Jednoducho som to rozbalila.“

Američanka v druhej polovici trate ukázala svoju extratriedu a preťala cieľ s veľkým náskokom 1,24 sekundy. 

Fotogaléria: Mikaela Shiffrinová získala malý glóbus v disciplíne slalom


Fantasticky prešla náročné bránky a dostala sa do rytmu. V štyroch zákrutách urobila neuveriteľné tempo a vrátila sa vo výbornej forme. Vyzeralo to, že v prvej jazde sa iba rozhliadala. 

Druhé miesto obsadila Zrinka Ljutičová. „Potrebujem získať viac skúseností, aby som správne odhadla, kde môžem viac investovať. Mám tretie pódium v rade. Na začiatku sezóny som to vôbec nečakala,“ uviedla Chorvátka pre FIS. 

Tretia skončila Michelle Gisinová. „Nemyslela som si, že sa Mikaela vráti tak silná. Ale je to v pohode. Pre náš šport je to veľmi dôležité,“ zložila pochvalu Švajčiarka. 

Myslí na ďalšiu sezónu

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Každý mi vravel: Robíš si zo mňa srandu? smiala sa Shiffrinová po fantastickom návrate