Lyžovanie: Karbonovej triumf v obrovskom slalome

Denise Karbonová
Denise Karbonová (Autor: SITA, AP)
SITA|26. jan 2008 o 15:05

OFTERSCHWANG 26. januára (SITA) - Obrovský slalom žien Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Ofterschwangu sa skončil ďalším triumfom 27-ročnej Talianky Denise Karbonovej. Suverénka ...

OFTERSCHWANG 26. januára (SITA) - Obrovský slalom žien Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach v nemeckom Ofterschwangu sa skončil ďalším triumfom 27-ročnej Talianky Denise Karbonovej. Suverénka tejto sezóny zvíťazila už po piaty raz zo šiestich pokusov. Premožiteľky našla iba pred dvoma týždňami v slovinskom Maribore, kde skončila tretia.

Karbonovej aktuálny triumf je o to cennejší, že nastúpila so zlomeným palcom na ľavej ruke a v súčte oboch kôl zdolala Rakúšanku Nicole Hospovú o 0,08 s, pričom ešte po 1. kole za ňou zaostávala o 1,09 s. Tretie miesto si v Ofterschwangu vyjazdila iba jednu stotinu sekundy za Hospovou jej krajanka Elisabeth Görglová. Na čele Svetového pohára zostala obhajkyňa celkového prvenstva Hospová, hodnotenie disciplíny vedie s veľkým náskokom Karbonová.

V Ofterschwangu sa predstavila aj jediná slovenská reprezentantka Veronika Zuzulová, ktorá nepostúpila do 2. kola a body do Svetového pohára si nepripísala. Dvadsaťštyriročná Bratislavčanka obsadila v 1. kole v konkurencii 65 pretekárok až 48. miesto so stratou 3,46 s na najrýchlejšiu Hospovú. Zuzulovej sa doteraz v obrovskom slalome podarilo v tejto sezóne bodovať vo Svetovom pohári len raz, keď hneď v úvode v rakúskom Söldene obsadila 21. miesto. V Ofterschwangu štartovala s číslom 31 a na postup medzi tridsiatku najlepších jej chýbalo 0,97 s. V nedeľu však bude mať príležitosť spraviť si chuť v obľúbenom slalome, kde má ako tretia žena priebežného poradia disciplíny najvyššie ambície.


Výsledky:

Obrovský slalom žien - Ofterschwang (Nem.) - 1.+2. kolo:

1. Denise Karbonová (Tal.) 2:22,26 min, 2. Nicole Hospová (Rak.) +0,08, 3. Elisabeth Görglová (Rak.) +0,09, 4. Kathrin Zettelová (Rak.) +0,22, 5. Manuela Moelggová (Tal.) +0,28, 6. Lindsey Vonnová (USA) +0,58, 7. Marlies Schildová (Rak.) +0,71, 8. Ingrid Jacquemodová (Fr.) +0,82, 9. Kathrin Hölzlová (Nem.) +0,85, 10. Tanja Poutiainenová (Fín.) +0,90.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžovanie: Karbonovej triumf v obrovskom slalome