Lyžiarsku asociáciu dočasne povedie Poľanová

Bývalá prezidentka Jana Gantnerová minulý týždeň z funkcie odstúpila.
Bývalá prezidentka Jana Gantnerová minulý týždeň z funkcie odstúpila. (Autor: TASR)
TASR|20. aug 2014 o 12:12

Nového prezidenta si po odstúpení Jany Gantnerovej lyžiari budú voliť najskôr 6. septembra.

BRATISLAVA. Členovia Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) v utorok prijali demisiu prezidentky Jany Gantnerovej a urobili opatrenia na zabezpečenie plynulého chodu organizácie.

Do mimoriadnej konferencie SLA je vedením poverená Monika Poľanová, ktorá šéfuje Úseku akrobatického lyžovania SLA. Plénum sa zíde 6. septembra.

Práve na tejto konferencii mohla Gantnerová svoju pozíciu obhájiť po tom, ako jej pred týždňom na zasadnutí Predsedníctva SLA vyslovili nedôveru. Rozhodla sa však hneď a podľa stanov asociácie požiadala členov predsedníctva o prijatie jej rozhodnutia abdikovať s okamžitou platnosťou.

"Bolo mi cťou byť prezidentkou SLA päť rokov a mám pocit dobre odvedenej práce," povedala po abdikácii bývalá úspešná zjazdárka, ktorá sa šéfkou celého slovenského lyžovania stala v máji 2009.

Na konferencii v Banskej Bystrici získala od 43 hlasujúcich delegátov 37 hlasov. Je zatiaľ jedinou riadne zvolenou šéfkou pretransformovanej organizácie, ktorá legislatívne začala fungovať od 1. januára 2009. Na dovtedajšom Slovenskom lyžiarskom zväze pôsobila vo funkcii šéfky alpského úseku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžiarsku asociáciu dočasne povedie Poľanová