Lyžiarom prekážajú zimné MS vo futbale

SITA|15. okt 2013 o 16:39

Januárový termín MS 2022 v Katare vnímajú ako hrozbu pre záujmy zimných športov pred olympijskými hrami.

ĽUBĽANA. Predstavitelia zimných športov sú znepokojení plánmi FIFA presunúť termín konania majstrovstiev sveta 2022 v Katare na január.

V tom istom roku sa budú konať zimné olympijské hry a prezident lyžiarskej FIS Gian Franco Kasper hovorí o "vražde záujmov" zimných odvetví.

Blatter chce november, Platini január

"Bolo by férové, keby sa športové federácie navzájom rešpektovali," podotkol švajčiarsky člen Medzinárodného olympijského výboru Kasper.

"Máme veľké obavy z toho, že sa futbalový šampionát bude konať v januári alebo v čase blízkom zimným olympijským hrám. To by nám rozhodne neprospelo."

Kasper by viac privítal, keby futbalové MS boli v novembri alebo decembri. Novembrový začiatok MS 2022 favorizuje aj prezident FIFA Sepp Blatter. Januárový dátum presadzuje napríklad prezident UEFA Michel Platini.

MS 2022 v letnom termíne majú bojkotovať

Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov (FIFPro) vyzve svojich členov, aby bojkotovali majstrovstvá sveta v roku 2022 v Katare, ak sa uskutočnia v letnom termíne. Vyhlásil viceprezident FIFPro Philippe Piat.

"My nebudeme hrať v Katare v lete," povedal Francúz.

"Hrať v Katare pri 45-50 stupňoch Celzia nie je zodpovedné, a nielen pre 22 hráčov. Týka sa to aj ďalších ľudí ako napríklad turistov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžiarom prekážajú zimné MS vo futbale