Lyžiarka Záhrobská sa súdi s otcom o 6 miliónov korún

SITA|8. apr 2011 o 15:54

Obvodný súd v Prahe 6 vydal príkaz, podľa ktorého má otec alpskej lyžiarky Šárky Záhrobskej Petr vrátiť svojej dcére 260 800 eur.

PRAHA. Túto sumu si údajne neoprávnene prisvojil z prémií bývalej zverenkyne, ktoré získala na pretekoch Svetového pohára v rokoch 2006 a 2007.

Príkaz Petrovi Záhrobskému a Ski Klubu Krkonoš, ktorý sám založil, nariadil uhradiť dlžnú sumu predstavujúcu v prepočte 6,3 miliónov českých korún plus úroky. Navyše, Petr Záhrobský má zaplatiť súdne trovy vo výške 437 000 českých korún.

Výzva na uhradenie dlhu bola P. Záhrobskému odoslaná z Obvodného súdu Praha 6 už 16. februára 2011 s tým, že na zaplatenie alebo odvolanie má lehotu 15 dní od prevzatia úradnej zásielky. Ak sa dlžník proti príkazu odvolá, tento súdny dokument zaniká a o prípade bude rozhodovať ďalšie jednanie, v ktorom si súd prvýkrát vypočuje aj argumenty Petra Záhrobského.

Prémie išli otcovi

Podľa informácie denníka MF DNES Petr Záhrobský, ktorý je momentálne v zahraničí, doteraz sumu neuhradil. "K všetkému sa vyjadrím až po porade s právnikmi, ale až vtedy, keď sa vrátim domov. Potom všetky tieto lži a klamstvá vyvrátim," sľúbil zo zahraničia Petr Záhrobský.

Podstatou celej kauzy sú prémie, ktoré Šárka Záhrobská získala na pretekoch a ktoré jej boli posielané šekom na jej meno do banky, odkiaľ si ich podľa informácií členov Záhrobskej tímu jej otec neoprávnene vybral.

"Otec od právnikov už dostal niekoľko výziev, ale stále hrá mŕtveho chrobáka. Stále mi hovoril, že tie peniaze si zaslúži, ale že mi ich dá, keď ich budem potrebovať," povedala 26-ročná majsterka sveta v slalome z roku 2007 v rozhovore pre Magazín Dnes.

Môžu nasledovať ďalšie žaloby

O súdnom príkaze už dávnejšie informoval český spravodajský portál www.iDNES.cz, ktorý súčasne zverejnil informáciu, že Záhrobská svoju pohľadávku postúpila tretej osobe. Portálu to oznámil Karel Tejkal z agentúry Česká sportovní, ktorá Šárku Záhrobskú zastupuje.

Teraz sa potvrdilo, že žalovanou stranou bol P. Záhrobský a jeho lyžiarsky klub Ski Klub Krkonoš. Podľa aktuálnych správ z tábora Š. Záhrobskej v blízkej budúcnosti môžu nasledovať aj ďalšie žaloby, ktoré budú riešiť ďalšie vzťahové problémy v tejto rodiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžiarka Záhrobská sa súdi s otcom o 6 miliónov korún