Luxemburgovi vyšiel aj celý zápas s Realom

Sportnet|11. jan 2005 o 00:00

MADRID - Nový tréner španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Wanderlei Luxemburgo má za sebou úspešný štart v novom pôsobisku, ale podľa jeho slov čaká biely balet ešte veľa práce, aby sa mohol reálne popasovať o titul v Primera Division. Debut .

MADRID - Nový tréner španielskeho futbalového veľkoklubu Real Madrid Wanderlei Luxemburgo má za sebou úspešný štart v novom pôsobisku, ale podľa jeho slov čaká biely balet ešte veľa práce, aby sa mohol reálne popasovať o titul v Primera Division. Debut na lavičke "merengues" si Brazílčan odbil v stredu, keď Real zdolal v dohrávanom závere zápasu Real Sociedad San Sebastian. V nedeľu jeho zverenci triumfovali v madridskom derby na ihrisku Atlética 3:0 a zásluhou zaváhania vedúceho mužstva súťaže FC Barcelona, ktorá zahanbujúco prehrala vo Villareale 0:3, znížili stratu na katalánskeho rivala na rozdiel siedmich bodov.

Luxemburgo si napriek tomu uvedomuje, že Real sa musí stále zlepšovať. "Musíme hrať viac ako tím, kompaktnejšie a zlepšiť súhru. Dá sa to dosiahnuť iba zvýšenou snahou na tréningoch," povedal Luxemburgo. Real zdolal Atlético pozornou defenzívou a efektivitou v útoku, keď z troch striel trikrát skóroval.

"Futbal je nevďačný šport, nie vždy vyhrá lepšie mužstvo. Real vyslal na našu bránku tri strely, z ktorých dal tri góly. To sa však stáva, keď máte peniaze a môžete si kúpiť hráčov, ktorí to dokážu," konštatoval po súboji tréner Atlética Cesar Ferrando.

S výkonom svojich zverencov iba po druhej prehre v sezóne nemohol byť spokojný kouč FC Barcelona Frank Rijkaard. Katalánci prehrali na štadióne El Madrigal s domácim Villarealom 0:3, keď si obrana FC nevedela poradiť najmä so svojím kmeňovým hráčom Juanom Romanom Riquelmem. Argentínsky stredopoliar, ktorý je vo Villarreale na hosťovaní, výborne dirigoval hru a pripravil dva góly domácich.

"Villareal si víťazstvo plne zaslúžil a Riquelme odohral výborný zápas. Súper nám udelil lekciu z agresivity a nasadenia. Nie je to najlepší spôsob, ako začať nový rok, ale možno sme takéto niečo potrebovali na prebudenie," povedal Rijkaard. (sita)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Luxemburgovi vyšiel aj celý zápas s Realom