Lupul mimo hry tri týždne, Downie sa vráti skôr

SITA|19. feb 2008 o 12:37

PHILADELPHIA 19. februára (SITA) - Hokejový klub zámorskej NHL Philadelphia Flyers sa bude musieť istý čas zaobísť bez útočníkov Joffreyho Lupula a Steva Downieho. Prvý z dvojice pravých krídelníkov si ...

PHILADELPHIA 19. februára (SITA) - Hokejový klub zámorskej NHL Philadelphia Flyers sa bude musieť istý čas zaobísť bez útočníkov Joffreyho Lupula a Steva Downieho. Prvý z dvojice pravých krídelníkov si pri sobotňajšej prehre v Montreale (0:1) podvrtol členok, druhý utrpel otras mozgu. Lupul bude mimo hry minimálne tri týždne, Downie nefiguruje na listine zranených hráčov a do hry by sa mohol vrátiť už v najbližších dňoch. "Zdá sa, že jeho zranenie je dosť bolestivé, určite bude chvíľu mimo hry," povedal na adresu Lupula kouč Flyers John Stevens. Zranenie piateho najproduktívnejšieho hráča mužstva môže byť pre trápiacich sa "letcov" citeľnou stratou. Lupulov členok pôjde na pár dní do sadry. "Prišli sme o mimoriadne dynamického hráča. Je fyzicky disponovaný, silný. Jeho štýl hry je účinný na oboch stranách klziska. Táto absencia bude bolestná," dodal Stevens. Predsezónna posila z Edmontonu už v tomto ročníku laborovala po slabšom otrase mozgu, napriek tomu 23-ročný Kanaďan nazbieral v 44 zápasoch 18 gólov a 21 asistencií.

Downie stratil podľa vlastných slov prilbu počas skrumáže v tretej tretine a hlavu si udrel o ľad. "Bolel ma krk, trochu hlava a mal som závraty. Ešte aspoň jeden zápas si oddýchnem a potom budem návrat konzultovať s lekármi," uviedol jeden zo zlých mužov Flyers, ktorý si odpykal na začiatku ročníka 20-zápasový rest za nešetrný zákrok na Deana McAmmonda z Ottawy v prípravnom dueli.

Nachádzate sa tu:
Domov