Ľubomír Sabol: Čo z toho máme, že sme sa snažili

Sportnet|6. dec 2012 o 00:00

V 26. kole prvej hokejovej ligy Bemaco HC 46 Bardejov prehral s HK Gladiators Trnava po samostatných nájazdoch 1:2.

Bod pre domácich, dva pre hostí nezodpovedá ani pomeru striel na bránu, ktorý bol neuveriteľný, 50 na brankára Miroslava Hálu a deväť na domáceho Róberta Martona.

BARDEJOV. Po troch stretnutiach v rade vonku, z ktorých si Bardejovčania pripísali na svoje konto do tabuľky sedem bodov, čakali nielen hráči, no aj fanúšikovia trojbodový zápis.

Tréner Bardejova Anton Tomko bol po stretnutí maximálne nespokojný: „Nám sa proti kvalitnejším súperom hrá lepšie, ako proti mužstvám, ktoré tu prídu brániť, kaziť a hrať totálnu defenzívu. Hráči nepodcenili súpera, veď nasadenie z našej strany bolo i snaha vyhrať. Trnava len bránila a počet striel v 3. tretine 20:0 naznačuje, že sme si vytvorili tlak, ale nezúročili ho ani jedným gólom.”

Bemacu sa nedarilo ani v početnom oslabení súpera. V záverečnej časti mali štyri možnosti, dokonca 56 sek. o dvoch hráčov.

Tomko sa s tým trápi už dlhšie, no nepoddávajú sa: „Nešli nám presilovky. Ten zápasový rytmus na 1. ligu je náročný. Točíme šesť nedieľ dookola tri zápasy, potom prídu zranenia. Musíme sa s tým vyrovnať ako každý. Teraz sa treba pripraviť na piatok do Michaloviec, nebude to ľahký súper. ”

Skúsený Ľubomír Sabol ako jediný dokázal prekonať brankára Trnavy Miroslava Hálu, no problém vidí inde: „Mali sme plno striel, ktoré pochytal. No nie je to o brankárovi, my sme doma jaloví. Nevieme dať viac ako jeden gól. Keď musíme tvoriť, tak to nejde. Vonku viac bránime a to nám vyhovuje. Snaha je málo, treba do toho dať všetko. Čo z toho máme, že sme sa dnes snažili. ”

Dobre sa chytá

Práve ostrieľaný Miroslav Hála (1979) ukázal svoje brankárske umenie aj pričinením spoluhráčov.

„Je to mladé mužstvo, piati juniori, čo ešte nikdy nehrali 1. ligu. V živote to už tak chodí, že niekedy tá bojovnosť uspeje nad šikovnosťou, a Bardejovčania boli šikovnejší. S tými dvomi bodmi sme si pomohli, veď tabuľka je vyrovnaná. Chalani bojujú, všetci sú amatéri, študenti. Dobre sa chytá, keď mi trochu pomáhajú. A ja som už trochu starší, viem niečo poradiť. ”

Kormidelník Trnavy Martin Hrnčár netajil, že boli slabší, až na brankára, a ich oba góly dal len 17-ročný Domaev.

„Bol to súboj domácich s Hálom. Bol našou veľkou oporou. No nie je strela ako strela a pokiaľ brankár všetko vychytá, je to v pohode. Snažili sme sa mu vytvárať priestor, nepretláčame sa pred ním s útočníkmi. Jednoducho aby videl strelu, tak je schopný riešiť aj teč. Keď je tlačenica, padajú góly. Keď mladí vidia za sebou takého gólmana, sú ochotní a schopní zahrať na totálnu defenzívu. My sme boli korčuliarsky slabší a fyzicky výrazne slabší,” povedal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ľubomír Sabol: Čo z toho máme, že sme sa snažili