Lokomotíva sa usadila v prvej trojke druhej ligy

(Autor: FB FC Lokomotíva Košice)
Sportnet|1. sep 2017 o 00:00

Serečin ešte nie je zohratý. Gáll chce akrobaciu zopakovať.

KOŠICE. Zápas dvoch rozdielnych polčasov s výrazným zlepšením v druhom polčase a víťazstvo 4:1 nad nováčikom z Komárna vyniesli Lokomotíve Košice po piatom kole súťaže pozíciu v trojici dvanásťbodových lídrov súťaže spolu s béčkom Žiliny a Skalicou.

Druhopolčasové oživenie prinieslo dvojgólové zápisy kapitána Patrika Zajaca a Borisa Gálla, ktorý predviedol za polčasového pobytu na ihrisku azda svoj najlepší výkon počas doterajšieho pôsobenia v Lokomotíve.

Lokomotíva sa v súboji s nováčikom, ktorý v posledných zápasoch utŕžil vysoké debakle, rozbiehala až prekvapujúco ťažko.

Tréner Albert Rusnák, ktorý pre disciplinárny trest sledoval zápas z tribúny, nebol s výkonom v prvom polčase zápasu vôbec spokojný a v polčase bolo v kabíne dusno, čo priznal aj kapitán Patrik Zajac.

„V prestávke nás tréner poriadne skritizoval. Predovšetkým ofenzívnych hráčov. Povedal nám, aby sme sa nakopli a predviedli lepší výkon. Verím, že s druhým polčasom bol spokojný a že sme si tým vyžehlili to, čo sme v prvom polčase zbabrali,“ povedal po zápase Zajac.

Serečin ešte nie je zohratý

Výrazné oživenie priniesol príchod Borisa Gálla na ľavú stranu ofenzívy. V polčase nahradil novú ofenzívnu akvizíciu Lokomotívy, skúseného Filipa Serečina, ktorý prišiel na hosťovanie z Michaloviec, kde s ním pre túto sezónu už príliš nepočítali.

Serečinovi premiéra určite nevyšla podľa predstáv, ale jeho spoluhráči sa ho po zápase zastali.

„Bol to jeho prvý zápas, ešte s nami nie je úplne zohratý. Filip je skúsený hráč, má kvality na to, aby podával také výkony, že bude pre náš tím platný,“ myslí si Zajac.

Do druhého polčasu po umývaní hláv nastúpilo iné mužstvo Lokomotívy a hviezdami zápasu sa napokon stali striedajúci Gáll a jeho náprotivok na pravom krídle Zajac.

Najprv sa postarali o prvé dva góly, ktoré padli v priebehu troch minút po takmer totožných rýchlych akciách – pri prvom našiel Gáll prudkým prízemným centrom pred bránkou Zajaca, o chvíľu si úlohy vymenili.

Gáll chce akrobaciu zopakovať

Zajac pridal svoj druhý gól po chybe komárňanskej obrany a Gál uzavrel skóre osem minút pred koncom, keď z hranice šestnástky poslal do siete brankárom vyrazenú loptu po rohu.

Divákov však Gáll najviac pobavil akrobatickým autovým vhadzovaním o pár minút neskôr. Dlhému autu do šestnástky, po ktorom takmer padol piaty gól, predchádzalo salto

. „Takéto auty som hádzal ešte v doraste, ale u mužov to bolo prvýkrát. Skúšal som to na tréningoch a tréner mi hovoril, že ak v zápase bude príležitosť, mám to vyskúšať. Bolo už rozhodnuté, tak som to skúsil a napokon bol z toho skoro gól,“ povedal o zábavnom kúsku Gáll, ktorý pripustil, že ho ešte niekedy určite zopakuje.

„Momentálne sa cítim dobre, chcel som to na ihrisku ukázať. Samozrejme, vnímam konkurenciu na svojom poste, ale pre mužstvo je určite prospešná. Každý z nás sa musí snažiť na maximum, lebo nik si nemôže byť istý miestom v zostave,“ myslí si Gáll, ktorý podľa vlastných slov odohral jeden z najlepších zápasov v drese Lokomotívy.

Tréner: Mohlo byť viac šancí

Spokojný bol napokon aj tréner Rusnák, ktorý mal pri polčasovom striedaní šťastnú ruku a ktorého kritika padla v kabíne na úrodnú pôdu. „

S výsledkom môžeme byť spokojní, dali sme štyri góly, hoci by sme boli radi, ak by sme premenili viac šancí. V prvom polčase sme neboli dostatočne efektívni a trochu sme sa zahrávali s ohňom,“ hodnotil Rusnák po zápase.

Lokomotíva síce po víťazstve v tabuľke ostala na treťom mieste, ale už s rovnakým počtom bodov ako vedúce béčko Žiliny a druhá Skalica.

V sobotu 2. septembra cestujú modro-bieli na ďalší ligový zápas na ihrisko nováčika z Nového Mesta nad Váhom.

Veľký šláger ich čaká o týždeň neskôr, v piatok 8. septembra, kedy o 16.30 privítajú na domácom štadióne v Družstevnej pri Hornáde favorita celej súťaže Skalicu.

FUTBALOVÁ II. LIGA – 5. KOLO:

FC Lokomotíva Košice – KFC Komárno 4:1 (0:0), góly: 51. a 68. Zajac, 54. a 82. Gáll – 79. Militosyan, žlté karty: Horváth, Zajac – Sekulić, pred 400 divákmi rozhodovali Sedlár – Špivak, Halíček.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lokomotíva sa usadila v prvej trojke druhej ligy