Liverpool v thrilleri vyradený - ohlasy médií

SITA|15. apr 2009 o 08:29

Risk v podaní Beníteza sa takmer vyplatil. Liverpool povzniesol štvrťfinálovú odvetu až na úroveň osemgólovej slávnosti. Môžu za ňu aj hrubé omyly brankárov, ktorých reputácia patrí v Európe medzi najvyššie

LONDÝN. Ohlasy britských médií na odvetný súboj štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2008/09 FC Chelsea - FC Liverpool (4:4), ktorý rozhodol o postupe Chelsea do semifinále tejto najprestížnejšej klubovej súťaže na starom kontinente:

BBC: “Liverpool v thrilleri vyradený. Chelsea musela prežiť veľké hrozby, kým vyrovnala na konečných 4:4 v jednom z najvzrušujúcejších súbojov Ligy majstrov v jej modernej histórii a celkovým skóre si poistila semifinále proti FC Barcelona.”

Guardian: “Lampard dvoma gólmi vyprevadil statočný Liverpool zo scény. Chelsea sa naďalej uchádza o hlavnú cenu Ligy majstrov, ale v odvete riskovala niekoľkokrát obrovskú hanbu. Liverpool bol za stavu 2:0 a 4:3 neuveriteľne blízko k senzácii.”

Times: “Risk v podaní Beníteza sa takmer vyplatil. Liverpool povzniesol štvrťfinálovú odvetu až na úroveň osemgólovej slávnosti. Môžu za ňu aj hrubé omyly brankárov, ktorých reputácia patrí v Európe medzi najvyššie. Bola to dráma, v ktorej sa Liverpool neúnavne vracal do hry aj napriek absencii svojho kapitána Gerrarda. Bol to, ako hovoria Brazílčania, futbal pre dospelých a tentoraz aj s Brazílčanmi v hlavných úlohách. Alex, Fábio Aurélio, Lucas Leiva… Že nepadne ďalší gól, mohli sme si byť naozaj istí až po záverečnom hvizde.”

Daily Mail: “Neuveriteľné: Osemgólový thriller rozbúchal srdce Hiddinka do nepríčetnosti. Polčasové umývanie hláv udržalo Chelsea v semifinálovej hre v jednom z najdramatickejších večerov histórie Ligy majstrov. Po premenenej penalte v 28. min na 0:2 sa už-už zdalo, že Liverpool napodobní svoj finálový comeback z roku 2005 (vtedy vyrovnával proti AC Miláno z 0:3 na 3:3 a napokon získal trofej, pozn. SITA), ale Chelsea sa troma gólmi vrátila do zápasu.

Daily Telegraph: “Chelsea prežila všetky hrozby Liverpoolu a pokračuje vo futbalovej Európe. Ak si šéf UEFA Michel Platini myslí, že sa príliš veľa anglických tímov podieľa na kontinentálnej rozmanitosti Ligy majstrov, musí po tomto zápase uznať, že práve anglickí futbaloví ambasádori dodávajú jeho milovanej súťaži vysokooktánové vzrušenie.”

Independent: “Futbalový epos na Stamford Bridge a na konci britská ostrosť Chelsea. Liverpool potreboval dať v Londýne tri góly, ale napokon mu ani štyri nestačili. V zápase plnom výnimočnosti sa zrodila remíza 4:4. Po góle Kuyta na 4:3 zostalo Liverpoolu ešte 7 minút a nadstavený čas na rozhodujúci úder, ale odpoveď prišla v podaní Lamparda. Celkové štvrťfinálové skóre 7:5 pre Chelsea hovorí za všetko.”

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liverpool v thrilleri vyradený - ohlasy médií