Leicester remizoval na Old Trafford a priblížil si zisk titulu

Ani Bentekeho gól (vľavo) Liverpoolu k bodovému zisku nepomohol.
Ani Bentekeho gól (vľavo) Liverpoolu k bodovému zisku nepomohol. (Autor: SITA/AP)
TASR|1. máj 2016 o 15:02

Výsledky nedeľných stretnutí 36. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

LONDÝN. V úvodnom nedeľňajšom zápase 36. kola anglickej futbalovej Premier League prehral FC Liverpool s kapitánom Martinom Škrtelom na ihrisku Swansea City 1:3. Slovenský stopér odohral celý zápas a v 77. minúte dostal žltú kartu.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp dal šancu mladíkom, aby si kľúčoví hráči oddýchli pred odvetou semifinále Európskej ligy proti Villarealu.

Swansea odohralo skvelý prvý polčas a aj keď v 65. minúte vykresal iskierku nádeje pre hostí  striedajúci Christian Benteke, domáci si už víťazstvo nenechali vziať. Len dve minúty po ňom sa v šestnástke hostí presadil druhýkrát Jordan Ayew a stanovil záverečný stav na 3:1.

Líder súťaže Leicester City sa o ďalší krok priblížil k zisku titulu, keď na Old Trafford remizoval s Manchestrom United 1:1. Domáci sa ujali vedenia už v 8. min po góle Anthonyho Martiala.

"Líšky" však už o necelých 10 minút vyrovnali, keď po priamom kope Daniela Drinkwatera hlavičkou presne namieril robustný zadák Wes Morgan.

Leicester po remíze v Manchestri ťahá šnúru desiatich zápasov bez prehry, naposledy podľahol v 26. kole Arsenalu Londýn 1:2.

Futbaloví fanúšikovia Leicesteru City v jednom z miestnych barov sledujú priamy prenos zo stretnutia svojho tímu na pôde Manchesteru United.
Futbaloví fanúšikovia Leicesteru City v jednom z miestnych barov sledujú priamy prenos zo stretnutia svojho tímu na pôde Manchesteru United. (Autor: SITA/ AP)

V záverečnom nedeľňajšom zápase 36. kola zvíťazil Southampton nad semifinalistom Ligy majstrov Manchestrom City 4:2, keď k triumfu "svätcov" prispel hetrikom Sadio Mane.

Premier League - 36. kolo:

Swansea City - FC Liverpool 3:1 (2:0)

Góly: 20. a 67. Ayew, 33. Cork - 65. Benteke

ČK: 76. Smith (Liverpool). 20.972 divákov

/M. Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas a v 77. min dostal ŽK/

Manchester United - Leicester City 1:1 (1:1)

Góly: 8. Martial - 17. Morgan

ČK: 87. Drinkwater

Southampton - Manchester City 4:2 (2:1)

Góly: 28., 57., 68. Mane, 25. Long - 44., 78. Iheanacho

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Leicester remizoval na Old Trafford a priblížil si zisk titulu