Liverpool proti West Hamu s cieľom posunúť sa na 4. priečku

SITA|5. mar 2008 o 15:54

LIVERPOOL 5. marca (SITA) - Futbalisti FC Liverpool sa môžu v prípade víťazstva v stredajšom dohrávanom stretnutí anglickej Premier League nad West Hamom United dostať opäť na štvrtú priečku tabuľky zaručujúcu ...

LIVERPOOL 5. marca (SITA) - Futbalisti FC Liverpool sa môžu v prípade víťazstva v stredajšom dohrávanom stretnutí anglickej Premier League nad West Hamom United dostať opäť na štvrtú priečku tabuľky zaručujúcu účasť v predkole Ligy majstrov 2008/09. Zverenci trénera Rafaela Beniteza by po triumfe nad "kladivármi" mali na svojom konte rovnako ako ich mestský rival FC Everton 53 bodov, "The Reds" by však disponovali lepším skóre.

Zatiaľ čo väčšina fanúšikov starého kontinentu sa v stredu večer sústredí na odvetné stretnutia osemfinále tohtosezónnej edície európskeho pohára č. 1, priaznivci 18-násobného anglického ligového šampióna budú pozorne sledovať snaženie Gerrarda a spol. na Anfield Road.

Španielsky kouč Benitez sa bude proti londýnskemu tímu z Upton Parku spoliehať na v poslednom období vo výbornej forme hrajúceho holandského ľavého krídelníka Ryana Babela, ktorý zažiaril v ostatnom dueli Liverpoolu na pôde Boltonu Wanderers (3:1). "Cítim, že ešte stále sa môžem zlepšovať. Dúfam, že čoskoro už dosiahnem tú potrebnú výkonnostnú úroveň a budem môcť odovzdávať v drese Liverpoolu tie najlepšie výkony. Zápasy v Anglicku sú oveľa viac založené na fyzickej kondícii, ako tomu bolo v Holandsku. Myslím si, že proti Boltonu som odohral jeden zo svojich najlepších duelov za Liverpool," nechal sa počuť 21-ročný futbalista tmavej pleti, ktorý do mesta Beatles prišiel z Ajaxu Amsterdam.

Proti Boltonu Wanderers absolvoval celých 90 minút na poste pravého stopéra aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, ktorého partnerom v strede defenzívnej formácie bol fínsky veterán Sami Hyypiä. Obrana na kraji s Jamiem Carragherom a Fabiom Aureliom podala kvalitný a kompaktný výkon a dá sa teda predpokladať, že v rovnakom zložení nastúpi aj v stredu večer od 21.00 h. Liverpool bude chcieť zároveň predĺžiť veľmi zaujímavú sériu, keď v domácom prostredí neprehral s West Hamom od roku 1963.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool proti West Hamu s cieľom posunúť sa na 4. priečku