Lipany opäť prehrali o jeden gól

Nejde to. To si myslí o premieňaní šancí aj Karol Kovalík (vpravo).
Nejde to. To si myslí o premieňaní šancí aj Karol Kovalík (vpravo). (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|17. okt 2013 o 00:00

Už piaty raz v tomto súťažnom ročníku treťoligoví futbalisti ŠK Odeva Lipany prehrali o gól.

Čo sa dá na to povedať? Tretí raz po výsledku 0:1 (celkove najvýraznejšie podľahli 0:2). To je dôkaz, že výkonnostne zverenci trénera Emila Jacka nezaostávajú za rivalmi, ale chýba im to najdôležitejšie – strelené góly. Táto mizéria sa premieta do bilancie, keď sú v efektivite najslabším účastníkom pelotónu a hlavne preto sa im stále nedarí stúpať v tabuľke hore.

LIPANY. I ostatná porážka v Ružinej umocnila podstatné slabé miesta v prejave východniarov.

Pritom to vôbec nebol zápas, v ktorom rozhoduje o rezultáte jediný zásah. Keď sa ale hostitelia ujali v prvej štvrťhodine vedenia, málokto vtedy tušil, že viackrát sa sieť nenapne.

A hlavne nie to, že domáca zostane nepoškvrnená. Stalo sa. Najmä nedôslednosť vo finálnej fáze spôsobila, že Lipany majú na konte naďalej iba chudobný jednobodový úlovok z ihrísk súperov (remizovali v Poprade).

„Herne neraz rivalov prevyšujeme, ale stále máme problémy s premieňaním streleckých príležitostí. Mali sme nie menej ako päť možností na skórovanie, ale nevyužili sme ich. Naopak, zaváhanie na našej strane Ružiná využila, potrestala nás a brala body,“ zamyslel sa nad dianím Karol Kovalík.

Naznačil, že nikomu nejde do hlavy, prečo sú Lipany v tabuľke dolu, keď hrajú svižne, kreatívne. „Aj domáci sa po stretnutí čudovali, že sme na tom tak, ako sme.“

I E. Jacko už neraz predostrel, že mu to pripadá čudné, keď vidí niektoré celky na iných pozíciách, pritom vo vzájomnej konfrontácii jeho zverenci boli na tom futbalovo oveľa lepšie.

Futbal má logiku

Pokiaľ sa strelecká impotencia ťahá dlhší čas, stojí za úvahu, čo je za tým. Na nedostatok šťastia sa nedá stále vyhovárať, skôr sa oddá zamyslieť nad kvalitou.

„Nie je predsa možné, aby sa to od zápasu na zápas opakovalo.“ Kormidelník hľadá varianty na oživenie a strieda jednotlivcov, ktorí by pomohli pretrhnúť suché obdobie.

Na hrote sa vystriedali Kamenčík, Mruz či Angelovič, lenže od začiatku sezóny je to rovnaké. Hovorí sa, že ako človek vykročí, tak sa mu zvykne počas dňa dariť. ŠK Odeva odštartoval ročník tesnou prehrou na Lokomotíve Košice a akoby ho táto kliatba stále prenasledovala.

K. Kovalík však oponoval: „Treba ísť od zápasu k zápasu a neberiem to takto. Futbal údajne nemá logiku, ale podľa mňa ju má, pretože kto dá viac gólov, ten vyhráva. Na jednej strane je fajn, že herne sme dobrí, ale na strane druhej nemôžeme pomýšľať na lepšie umiestnenie, pokiaľ sa v koncovke nezviditeľníme.“

Najbližšie Lipany hostia túto nedeľu košické béčko. „Nezostáva nám nič iné, len stále si veriť a byť presvedčení, že raz sa nám už konečne začne dariť. Nepodliehame nejakej skepse, ale na každom z nás vidieť želanie, aby to už prišlo.“

Dakedy hra nie je až taká výnimočná a predsa prichádzajú víťazstvá, inokedy je to zase naopak. To je prípad tohto tímu. Možno dajaký súper si pôst odskáče poriadnym gólovým „obžerstvom“.

„Aj predtým sme si hovorili, že si to niekto odnesie a nevyšlo to. Košice majú mladý tím, ale nad každým sa dá vyhrať. Len zakončenie treba poriadne zmeniť,“ dodal jeden z aktérov v drese Lipian.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany opäť prehrali o jeden gól