Lipany nepotvrdili formu z uplynulých kôl

_novy|10. máj 2016 o 00:00

V šlágri 25. kola III. ligy Východ predviedli Lipany na ihrisku Vyšného Opátskeho mdlý výkon a prehrali hladko 0:3.

Po rovnakom výsledku v Krásnej a 0:1 v Trebišove to bola ich tretia porážka v aktuálnej sezóne.

LIPANY. Futbalisti Lipian v krátkom časovom slede, v priebehu ôsmich dní, okúsili dve rozličné rozpoloženia, ktoré so sebou futbal prináša.

Kým doma sa proti prešovskej juniorke prezentovali výborným výkonom, vo Vyšnom Opátskom to bolo presne naopak.

„Som veľmi sklamaný z toho, čo sme na ihrisku predviedli. Keď si porovnáme výkony v posledných dvoch zápasoch, je až neuveriteľné, aký bol v nich z našej strany rozdiel. Absolútne nám nevyšli taktické zámery, s ktorými sme do súboja vo Vyšnom Opátskom vstupovali,“ hovoril smutným hlasom tréner Lipian Emil Jacko.

Prvý polčas olemovali góly v úvode a závere

Hostia veľa času na to, aby mohli bezo zmeny dodržiavať pokyny, ktoré si povedali v kabíne pred stretnutím, ani nemali. Už po niekoľkých minútach hry totiž prehrávali. „

Prvý gól vyplynul z nedostatočnej činnosti v defenzíve, kde sme tentoraz predviedli neskutočné hrúbky. Najmä prvá štyridsaťpäťminútovka bola v našom podaní chaotická a neorganizovaná.“

Po aute domáceho celku nasledoval center do pokutového územia, kde sa aj napriek tomu, že šlo o situáciau dvaja na dvoch dokázal presadiť Trebuňák.

Druhý najlepší treťoligový strelec už začína poriadne šliapať na päty aj vedúcemu Zeherovi z Krásnej.

Nielen úvod, ale aj záver prvého polčasu vyšiel Vyšnému Opátskemu dokonale.

„Po rýchlom protiútoku sme dostali gól prakticky do prázdnej brány. Hneď po rozohratí zo stredového kruhu zaznel polčasový hvizd a šlo sa do kabín,“ priblížil Jacko ďalšiu nepríjemnú ranu pre svoj tím.

Mrzel najmä spôsob prehry

Cez prestávku urobili Lipany jednu zmenu a druhý polčas začali aktívne.

„Na začiatku druhého dejstva sme osem minút hrali na súperovej polovici. Vypracovali sme si nejaké pološance, namiesto toho, aby sme dali kontaktný gól, sme však hneď po prvej akcii súpera inkasovali tretí gól, ktorý nás definitívne zrazil do kolien. Bola to síce pekná hlavička, ale aby zakončoval hráč takto nedôsledne pokrytý, to sa nestáva ani u starých pánov,“ neskrýval nespokojnosť.

S tým, že by jeho zverencom po predchádzajúcich dobrých výkonoch napršalo do nosa, ale veľmi nesúhlasil.

„Nie, to by som nepovedal. Domáci hrali dobre, po medzihre v strede poľa posúvali loptu dozadu na brankára s veľmi dobrou kopacou technikou, ktorý vedel založiť rýchlu akciu a ťažisko hry okamžite presunúť na svojich útočníkov. Tí boli v tomto stretnutí, narozdiel od našich, veľmi pohybliví. To, že sme prehrali, by samo osebe nebola neprekonateľná katastrofa. Horšie je, že sme si pri tejto prehre nezachovali patričnú česť,“ dodal veľavravne kormidelník Odevy.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 18/2016, v predaji od 10. 5. do 16. 5.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany nepotvrdili formu z uplynulých kôl